Fönster av möjligheter. SOU 2017:112. Stärkt barnrättsperspektiv för barn i skyddat boende : Betänkande från utredningen Ett fönster av möjligheter. Stärkt barnrättsperspektiv för barn i skyddat boend (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
SOU 2017 (del 112)
Antal sidor
406
Utgivningsdatum
2018-01-17
Förlag
Norstedts Juridik AB
Originaltitel
Fönster av möjligheter. SOU 2017:112. Stärkt barnrättsperspektiv för barn i skyddat boende : Betänkande från utredningen Ett fönster av möjligheter. Stärkt barnrättsperspektiv för barn i skyddat boende
Dimensioner
245 x 170 x 25 mm
Vikt
689 g
SAB
Oeakab-c
ISBN
9789138247426
Fönster av möjligheter. SOU 2017:112. Stärkt barnrättsperspektiv för barn i skyddat boende : Betänkande från utredningen Ett fönster av möjligheter. Stärkt barnrättsperspektiv för barn i skyddat boend (häftad)

Fönster av möjligheter. SOU 2017:112. Stärkt barnrättsperspektiv för barn i skyddat boende : Betänkande från utredningen Ett fönster av möjligheter. Stärkt barnrättsperspektiv för barn i skyddat boend

Häftad Svenska, 2018-01-17
699
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Några av utredningens förslag i korthet:
 • Skyddat boende ska regleras i socialtjänstlagen som en boendeinsats för den som behöver stöd och skydd till följd av hot, våld eller andra övergrepp.
 • Kvalitetskrav i skyddat boende. Ett skyddat boende ska ha tillräcklig bemanning och tillräckliga skyddsanordningar för att kunna erbjuda skydd mot hot, våld eller andra övergrepp.
 • Skyddade boenden ska vara tillståndspliktiga. En enskild verksamhet som driver skyddat boende ska ansöka om tillstånd hos IVO för att få bedriva verksamheten.
 • Skyddat boende blir en ny placeringsform. Utredningen föreslår att socialnämnden ska fatta beslut enligt socialtjänstlagen även för barn som följer med en vårdnadshavare till skyddat boende.
 • Barnet ska få tillgång till hälso- och sjukvård.
 • Barnets rätt till skolgång ska säkerställas. När barnet behöver byta skola till följd av vistelsen i skyddat boende behövs båda vårdnadshavarnas samtycke.
 • Barnet ska vara fredat från våld. Man föreslår att särskilda utbildningsinsatser riktas till domstolar och familjerätter om barns situation i skyddat boende och att Socialstyrelsen uppdras att ta fram en modell för barns umgänge med en misstänkt förövare. Modellen ska utgå från barnets perspektiv och förövarens ansvar för våldet.
 • Barnet ska få en trygg utflyttning. Tillgång till permanent bostad samt fortsatt vård och stöd är viktiga förutsättningar för att tiden efter vistelsen i skyddat boende ska bli trygg för barnet. Socialtjänsten behöver planera för detta redan i inledningsskedet av barnets placering.

Särskild utredare: Fredrik Lundh Sammeli

Köp utredningen och ta del av de kompletta förslagen!
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Fönster av möjligheter. SOU 2017:112. Stärkt barnrättsperspektiv för barn i skyddat boende : Betänkande från utredningen Ett fönster av möjligheter. Stärkt barnrättsperspektiv för barn i skyddat boend
 2. +
 3. Stärkt barnrättsperspektiv i skyddat boende. Ds 2020:16 : Förslag till best

De som köpt den här boken har ofta också köpt Stärkt barnrättsperspektiv i skyddat boende. Ds... (häftad).

Köp båda 2 för 818 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »