God och nära vård. SOU 2018:39. En primärvårdsreform : Delbetänkande från utredningen om Samordnad utveckling för god och nära vård (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
SOU 2018 (del 39)
Antal sidor
539
Utgivningsdatum
2018-06-04
Förlag
Norstedts Juridik AB
Originaltitel
God och nära vård. SOU 2018:39. En primärvårdsreform : Delbetänkande från utredningen om Samordnad utveckling för god och nära vård
Dimensioner
255 x 170 x 25 mm
Vikt
901 g
SAB
Vph
ISBN
9789138248065
God och nära vård. SOU 2018:39. En primärvårdsreform : Delbetänkande från utredningen om Samordnad utveckling för god och nära vård (häftad)

God och nära vård. SOU 2018:39. En primärvårdsreform : Delbetänkande från utredningen om Samordnad utveckling för god och nära vård

Häftad Svenska, 2018-06-04
625
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Utredaren föreslår bland annat följande:
  • Ett nationellt utformat uppdrag för primärvården - en modernisering av primärvårdens uppdrag i hälso- och sjukvårdslagen föreslås, där det ska framgå att primärvården ska vara platsen dit befolkningen i första hand ska vända sig.
  • Målbild och färdplan - man vill att patientens delaktighet stärks och att det görs tydligare att primärvården är navet i vård och omsorg. Primärvårdens uppdrag ska bli tydligare, och det som erbjuds ska vara mer lika var man än bor i landet.
  • Behovet av ökade möjligheter till uppföljning på aggregerad nivå, därför föreslås att landsting/regioner ska rapportera in uppgifter från utförare inom primärvården till en nationell databas.
  • Kontinuitet i primärvården - därför föreslås ett förtydligande av patientens möjlighet att få tillgång till och välja en fast läkarkontakt i primärvården. För att minska bristen på allmänläkare inom primärvården föreslår utredningen fler specialiseringstjänster (ST).
  • Ändamålsenlig administration intyg och signering. Utredningen bedömer att det kan finnas anledning att se över om förutsättningarna för en mer professionsneutral reglering av intygsskrivande i vissa fall. Man föreslår att regeringen ger berörda myndigheter i uppdrag att se över sina krav på intyg. Det vill säga möjlighet för fler yrkesgrupper än läkare att skriva intyg.
  • Ökad tillgänglighet - utredningen anser att vårdcentraler/primärvården i större utsträckning ska kunna ta hand om det som är primärvårdens uppdrag snabbare. Det gör att öppettiderna kan behöva ökas jämfört med idag på vissa håll.

Särskild utredare: Anna Nergårdh
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. God och nära vård. SOU 2018:39. En primärvårdsreform : Delbetänkande från utredningen om Samordnad utveckling för god och nära vård
  2. +
  3. God och nära vård. SOU 2019:29. Vård i samverkan : Delbetänkande från utredningen om Samordnad utveckling för god och nära vård (S 2017:01)

De som köpt den här boken har ofta också köpt God och nära vård. SOU 2019:29. Vård i samverka... av Socialdepartementet (häftad).

Köp båda 2 för 888 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om God och nära vård. SOU 2018:39. En primär...