Du kanske gillar

Straffrättsligt skydd för barn som bevittnar brott mellan närstående samt m

Straffrättsligt skydd för barn som bevittnar brott mellan närstående samt m

Övrigt Svenska, 2019-06-17
275
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Uppskattningsvis lever omkring 210 000 barn i hem där det förekommer olika former av våld. För att stärka det straffrättsliga skyddet för dessa barn föreslår utredningen att en straffbestämmelse om barnfridsbrott införs. Förslaget innebär att den som begår en brottslig gärning mot en närstående person ska dömas för barnfridsbrott, om gärningen bevittnas av ett barn och är ägnad att skada barnets trygghet eller tillit i förhållande till någon av dessa personer. Straffskalan föreslås vara fängelse i högst två år.

Utredningen lämnar även förslag på att det ska införas en särskild straffbestämmelse för uppmaning till självmord. Enligt utredningens förslag ska den som hetsar, uppmanar eller på annat sätt utövar psykisk påverkan mot någon att begå självmord under vissa förutsättningar kunna dömas för uppmaning till självmord. Straffskalan föreslås vara fängelse i högst två år.

Särskild utredare: Linn Pantzar

Köp utredningen och ta del av analyser och förslag!
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Straffrättsligt skydd för barn som bevittnar brott mellan närstående samt m
  2. +
  3. Stärkt straffrättsligt skydd för blåljusverksamhet och andra samhällsnyttiga funktioner. SOU 2018:2 : Delbetänkande från Blåsljusutredningen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Stärkt straffrättsligt skydd för blåljusverksam... av Justitiedepartementet (häftad).

Köp båda 2 för 504 kr

Kundrecensioner