Skattelättnad för arbetsresor : en avståndsbaserad och färdmedelsneutral skattereduktion för längre arbetsresor (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
SOU 2019
Antal sidor
384
Utgivningsdatum
2019-06-27
Förlag
Norstedts Juridik AB
Originaltitel
Skattelättnad för arbetsresor. SOU 2019:36. En avståndsbaserad och färdmedelsneutral skattereduktion för längre arbetsresor : Betänkande från Reseavdragskommittén (Fi 2017:11)
Dimensioner
240 x 165 x 20 mm
Vikt
652 g
SAB
Oe
ISBN
9789138249505
Skattelättnad för arbetsresor : en avståndsbaserad och färdmedelsneutral skattereduktion för längre arbetsresor (häftad)

Skattelättnad för arbetsresor : en avståndsbaserad och färdmedelsneutral skattereduktion för längre arbetsresor

Häftad Svenska, 2019-06-27
269
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Föreslår att reseavdraget avskaffas i sin nuvarande form. Det ersätts av en avståndsbaserad och färdmedelsneutral skattereduktion för längre arbetsresor. Skattereduktion ska ges med 60 öre per kilometer för den del av avståndet mellan bostad och arbetsplats enkel väg som överstiger 30 kilometer och upp till och med 80 kilometer. Därutöver ska ett tillägg ges i de fall där kollektivtrafiken är bristfällig, till exempel i glesbygd. Tillägget ges om tidsvinsten vid resa med bil jämfört med kollektivtrafik är minst två timmar och 30 minuter per dag. Förslaget innebär, jämfört med dagens reseavdrag, att resor med kollektivtrafik blir mer ekonomiskt attraktiva i förhållande till bilresor. Transportarbetet för arbetsresor med kollektivtrafik beräknas öka med drygt 10 procent och minska med drygt 10 procent med bil, vilket leder till vinster för miljö och klimat. Det stora skattefelet i dagens reseavdrag beräknas minska kraftigt.

Lagändringen föreslås träda i kraft den 1 januari 2021.

Särskilda utredare: Lennart Olsen och Gabriella Loman
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Skattelättnad för arbetsresor : en avståndsbaserad och färdmedelsneutral skattereduktion för längre arbetsresor
  2. +
  3. Informationssäkerhet för samhällsviktiga och digitala tjänster. SOU 2017:36 : Betänkande från Utredningen om genomförande av NIS-direktivet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Informationssäkerhet för samhällsviktiga och di... av Justitiedepartementet (häftad).

Köp båda 2 för 532 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »