Digifysiskt vårdval. SOU 2019:42. Tillgänglig primärvård baserad på behov och kontinuitet : Slutbetänkande från utredningen Styrning för en mer jämlik vård (S 2017:08) (häftad)

Digifysiskt vårdval. SOU 2019:42. Tillgänglig primärvård baserad på behov och kontinuitet : Slutbetänkande från utredningen Styrning för en mer jämlik vård (S 2017:08)

Häftad Svenska, 2019-10-07
639
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Beställ boken senast torsdag 17 december kl. 08:00 för leverans innan julafton
Lämnar förslag som syftar till att på ett effektivt sätt uppnå målen i hälso- och sjukvårdslagen, med fokus på jämlik vård. Mer specifikt har utredningen haft i uppdrag att se över lagen om valfrihetssystem (LOV) och med utgångspunkt i tillitsbaserad styrning överväga vilka styrsystem som bäst främjar måluppfyllelse, inklusive behovet av förändringar i ersättnings- och finansieringsmodeller.

Bland förslagen:
  • Patient- och invånarperspektivet behöver stärkas, med en mer personcentrerad vård som i ökad utsträckning utgår från individers olika behov.
  • Kontinuitet behöver genomsyra styrning och organisering av vården, vilket bl.a. ökar patientsäkerhet och effektivitet. Kontinuitet ökar dessutom invånarnas förtroende för vården.
  • Transparensen och långsiktigheten i systemet behöver öka, med ökad tydlighet om vad patienten kan förvänta sig av vården och vad utförarens åtagande är.
  • Den digitala revolutionen behöver få ett brett genomslag i vården och bli en mer integrerad del i all hälso- och sjukvård.
  • Ett mer nationellt system behövs, med minskade skillnader i landstingens styrning.
  • Systemeffektiviteten för hela den offentligt finansierade hälso- och sjukvården behöver öka.


Särskild utredare: Göran Stiernstedt

Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Digifysiskt vårdval. SOU 2019:42. Tillgänglig primärvård baserad på behov och kontinuitet : Slutbetänkande från utredningen Styrning för en mer jämlik vård (S 2017:08)
  2. +
  3. God och nära vård. En reform för ett hållbart hälso- och sjukvårdssystem. SOU 2020:19 : Delbetänkande från utredningen Samordnad utveckling av god och nära vård (S 2017:01)

De som köpt den här boken har ofta också köpt God och nära vård. En reform för ett hållbart h... (häftad).

Köp båda 2 för 1278 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »