Läroplan för förskolan. Lpfö 18 (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2018-11-14
Förlag
Norstedts Juridik AB
Originaltitel
Läroplan för förskolan. Lpfö 18
Dimensioner
243 x 164 x 3 mm
Vikt
68 g
ISBN
9789138327364
Läroplan för förskolan. Lpfö 18 (häftad)

Läroplan för förskolan. Lpfö 18

(1 röst)
Häftad Svenska, 2018-11-14
76
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Förskolan ingår i skolväsendet och vilar på demokratins grund. Av skollagen (2010:800) framgår att utbildningen i förskolan syftar till att barn ska inhämta och utveckla kunskaper och värden. Den ska främja alla barns utveckling och lärande samt en livslång lust att lära. Utbildningen ska också förmedla och förankra respekt för de mänskliga rättigheterna och de grundläggande demokratiska värderingar som det svenska samhället vilar på.

Utbildningen i förskolan ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn. Utbildningen ska utgå från en helhetssyn på barn och barnens behov, där:
  • omsorg,
  • utveckling och
  • lärande bildar en helhet.

I samarbete med hemmen ska förskolan främja barnens utveckling till aktiva, kreativa, kompetenta och ansvarskännande människor och samhällsmedlemmar. I utbildningen ingår undervisning. Undervisning innebär att stimulera och utmana barnen med läroplanens mål som utgångspunkt och riktning, och syftar till utvecklingoch lärande hos barnen. Förskollärare ska ansvara för det pedagogiska innehållet i undervisningen och för att det målinriktade arbetet främjar barns utveckling och lärande. Förskollärare har därmed ett särskilt ansvar i utbildningen som arbetslaget genomför gemensamt. I undervisningen medverkar även andra i arbetslaget, t.ex. barnskötare, till att främja barns utveckling och lärande.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Läroplan för förskolan. Lpfö 18
  2. +
  3. Undervisning i förskolan : att skapa lärande undervisningsmiljöer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Undervisning i förskolan : att skapa lärande un... av Ann S Pihlgren (häftad).

Köp båda 2 för 405 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Läroplan för förskolan. Lpfö 18