Läroplan för förskolan. Lpfö 18 (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2018-11-14
Förlag
Norstedts Juridik AB
Originaltitel
Läroplan för förskolan. Lpfö 18
Dimensioner
243 x 164 x 3 mm
Vikt
68 g
ISBN
9789138327364
Läroplan för förskolan. Lpfö 18 (häftad)

Läroplan för förskolan. Lpfö 18

(2 röster)
Häftad Svenska, 2018-11-14
80
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
LPFÖ 18 TRÄDDE FORMELLT SETT I KRAFT DEN 1 JULI 2019, trots att den kom från tryck under 2018. Äldre läroplan upphörde att gälla den 1 juli. Har du LPFÖ 18 - så är det den som gäller framöver!

Förskolan ingår i skolväsendet och vilar på demokratins grund. Av skollagen (2010:800) framgår att utbildningen i förskolan syftar till att barn ska inhämta och utveckla kunskaper och värden. Den ska främja alla barns utveckling och lärande samt en livslång lust att lära. Utbildningen ska också förmedla och förankra respekt för de mänskliga rättigheterna och de grundläggande demokratiska värderingar som det svenska samhället vilar på.

Utbildningen i förskolan ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn. Utbildningen ska utgå från en helhetssyn på barn och barnens behov, där:
  • omsorg,
  • utveckling och
  • lärande bildar en helhet.

I samarbete med hemmen ska förskolan främja barnens utveckling till aktiva, kreativa, kompetenta och ansvarskännande människor och samhällsmedlemmar. I utbildningen ingår undervisning. Undervisning innebär att stimulera och utmana barnen med läroplanens mål som utgångspunkt och riktning, och syftar till utvecklingoch lärande hos barnen. Förskollärare ska ansvara för det pedagogiska innehållet i undervisningen och för att det målinriktade arbetet främjar barns utveckling och lärande. Förskollärare har därmed ett särskilt ansvar i utbildningen som arbetslaget genomför gemensamt. I undervisningen medverkar även andra i arbetslaget, t.ex. barnskötare, till att främja barns utveckling och lärande.

For an English version of Läroplan för förskolan (LPFÖ18), scroll further down.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Läroplan för förskolan. Lpfö 18
  2. +
  3. Med läroplanen på fickan : Lpfö 18

De som köpt den här boken har ofta också köpt Med läroplanen på fickan : Lpfö 18 av Eva Wiklund Dahl (spiral).

Köp båda 2 för 196 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Läroplan för förskolan. Lpfö 18