Förhör (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
334
Utgivningsdatum
2008-05-01
Upplaga
3
Förlag
Norstedts Juridik
Dimensioner
240 x 160 x 22 mm
Vikt
540 g
SAB
Oeka-c
ISBN
9789139013143
Förhör (häftad)

Förhör

(1 röst)
Häftad Svenska, 2008-05-01
699
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Genom effektiva förhör lägger man grunden för en korrekt bevisvärdering. Särskilt när förhören kärvar är kunskaper i förhörsteknik ofta den enda vägen till den information som den hörde har att ge. Erfarenhet, empati och intuition räcker inte. Genom kunskaper om förhörets regler och förutsättningar har man också möjlighet att som domare, åklagare eller ombud se till att förhören hålls inom givna ramar och att otillåtna, irrelevanta eller otillbörliga frågor hålls utanför processen.

Denna tredje, omarbetade och uppdaterade upplagan av FÖRHÖR ger en praktisk vägledning när det gäller förhörsregler och förhörsteknik, såväl beträffande förundersökning som huvudförhandling i brottmål och tvistemål. Särskilt fokus läggs på gränsdragningen mellan tillåtna och otillåtna frågor, på korsförhör och modern förhörsledning. Exempel hämtas från kända brottmål som processerna mot Oscar Wilde och O.J. Simpson, Knutby- och Anna Lindh-rättegångarna.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Förhör
  2. +
  3. Förundersökning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Förundersökning av Thomas Bring, Christian Diesen, Simon Andersson (häftad).

Köp båda 2 för 1428 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna