Svensk kod för bolagsstyrning : med kommentarer för praktisk tillämpning (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
205
Utgivningsdatum
2008-11-16
Upplaga
3
Förlag
Norstedts Juridik AB
Dimensioner
216 x 147 x 17 mm
Vikt
360 g
SAB
Qbab
ISBN
9789139013211
Svensk kod för bolagsstyrning : med kommentarer för praktisk tillämpning (häftad)

Svensk kod för bolagsstyrning : med kommentarer för praktisk tillämpning

Häftad Svenska, 2008-11-16

Slutsåld

Den svenska koden för bolagsstyrning har nu tillämpats av de största börsbolagen sedan sommaren 2005, En reviderad version av koden gäller sedan den 1 juli 2008 för alla svenska bolag noterade på s.k. reglerad marknad.

Här kommenteras koden punkt för punkt av författaren som sätter in regelverket i sitt aktiebolagsrättsliga sammanhang. Den nya upplagan omarbetad och anpassad till den reviderade koden. Kodgruppens tidigare förarbeten och de remissyttranden som haft stort inflytande på kodens utformning behandlas också, tillsammans med bakgrundsinformationen kring Kollegiets omfattande revidering.

Författaren har i framställningen särskilt inriktat sig på den praktiska tillämpningen av reglerna och att ge handfasta råd och anvisningar till de företag som arbetar med koden i sin bolagsstyrning . Vidare ges utförliga exempel på förklaringar för bolag som väljer att i vissa delar avvika från koden. Kommentaren avslutas med en detaljerad checklista för implementering av koden samt med förlagor till bl.a. bolagsstyrningsrapporter och rapporter om den interna kontrollen som avser finansiell rapportering.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Carl Svernlöv