Köplagen : en kommentar (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
758
Utgivningsdatum
2013-10-01
Upplaga
2
Förlag
Norstedts Juridik AB
Dimensioner
246 x 165 x 60 mm
Vikt
1231 g
SAB
Oeac-c,Oeaca-c,346.485072
ISBN
9789139013266

Köplagen : en kommentar

Inbunden, Svenska, 2013-10-01
1786 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Snart två decennier har nu gått sedan första upplagan av denna bok och mycket har hänt på det köprättsliga området. Under hela perioden har det pågått ett intensivt internationellt arbete på det förmögenhetsrättsliga området, särskilt inom köprätten. Arbetet har fått betydelse också för svensk intern rätt. I kommentaren beaktas därför Principles of European Contract Law (PECL), Unidroit Principles of International Commercial Contracts och Draft Common Frame of Reference. Just nu pågår ett arbete på EU-nivå med att ta fram en eventuell lagstiftningsakt rörande köp, Common European Sales Law (CESL).

Sedan förra upplagan har också ett betydande antal artiklar och böcker inom Norden på det köprättsliga området kommit ut, vilka är beaktade. Härtill kommer att Internationella handelskammarens tolkningsregler för de viktigare leveransklausulerna i internationell handel (de s.k. Incoterms) har ändrats två gånger sedan förra upplagan och nu föreligger i versionen Incoterms 2010. Den nya versionen behandlas ingående i kommentaren.

Under perioden har Högsta domstolen avgjort ett antal frågor med köprättslig anknytning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Köplagen : en kommentar
  2. +
  3. Lagen om skuldebrev m.m. : en kommentar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lagen om skuldebrev m.m. : en kommentar av Gösta Walin, Johnny Herre (häftad).

Köp båda 2 för 3109 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Köplagen : en kommentar