Advokaten i brottmålsprocessen (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
209
Utgivningsdatum
2011-10-12
Upplaga
1
Förlag
Norstedts Juridik AB
Dimensioner
150 x 215 x 10 mm
Vikt
290 g
SAB
345.48501,Oeb
ISBN
9789139013914
Advokaten i brottmålsprocessen (häftad)

Advokaten i brottmålsprocessen

(1 röst)
Häftad Svenska, 2011-10-12
533
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Brottmålen intar en särställning inom rättsskipningen. Inte inom något annat rättsområde stöter advokaten så ofta på oväntade och svårlösta problem av såväl praktisk som etisk natur. Advokaten i brottmålsprocessen är tänkt att tillgodose de behov av råd och handledning som både försvarare och målsägandebiträden har.
Boken diskuterar de problem advokaten möter i sitt uppdrag från den första kontakten med klienten och vidare genom hela processen. Den tar upp en rad vanligt förekommande praktiska problem och innehåller också generella diskussioner om olika etiska och moraliska frågor som advokaten måste hantera inom ramen för sitt uppdrag. Några exempel:
I vilka sammanhang är det lämpligt att kontakta motpartsvittnen? Bör man alltid hålla sakframställning? Hur förhåller man sig till en häktad klient med restriktioner som vill veta vad media rapporterat? Ska målsägandebiträdet plädera i påföljdsfrågan? Hur ska försvararen agera om en klient som förnekar antyder att han är skyldig? Hur ska målsägandebiträdet agera om det förefaller som om klienten falskeligen beskyller den misstänkte för brott?
Boken vänder sig inte endast till advokater. Alla som är verksamma inom brottmålsprocessen, d.v.s. poliser, åklagare och domare, liksom de som arbetar inom angränsande områden som exempelvis socialtjänsten och kriminalvården bör ha behållning av att läsa Advokaten i brottmålsprocessen. Detsamma gäller de som studerar inom dessa områden och även den som allmänt är intresserad av hur rättsskipningen i domstolarna går till.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Advokaten i brottmålsprocessen
  2. +
  3. Etiken i juridiken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Etiken i juridiken av Madeleine Leijonhufvud (häftad).

Köp båda 2 för 750 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Advokaten i brottmålsprocessen