Djurens juridik (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
232
Utgivningsdatum
2016-11-08
Upplaga
1
Förlag
Wolters Kluwer
Originaltitel
Djurens juridik
Dimensioner
217 x 148 x 14 mm
Vikt
310 g
SAB
Dgug
ISBN
9789139015352
Djurens juridik (häftad)

Djurens juridik

Häftad Svenska, 2016-11-08
484
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Djurens roll i juridiken omfattar både civilrättsliga, straffrättsliga och förvaltningsrättsliga bestämmelser. Djur har juridisk status som egendom samtidigt som lagstiftningen ska ta hänsyn till att djur är levande individer, vilket i praktiken leder till ett ständigt förhandlande mellan människors intressen av att använda djur för olika ändamål och djurs rätt till välfärd.
Tanken med denna bok är att den ska fungera som en samlad kunskapskälla på området djur och juridik. Boken behandlar gällande rätt med exempel från rättspraxis och tar upp vilka civilrättsliga regler som gäller vid rättshandlingar med djur, djurskyddslagens regler för olika slags djurhållning och verksamheter med djur samt regler om jakt och brott mot djur.
Tanken är också att problematisera gällande rätt genom att belysa de etiska och ekonomiska avvägningar som ligger till grund för lagstiftningens utveckling. Exempel från forskning visar på ett betydande glapp mellan lagstiftningens intentioner och hur djur behandlas i praktiken och i rättstillämpningen.
Djurens juridik riktar sig till alla som arbetar med djurskyddsfrågor och övrig djurjuridik samt studenter, intresseorganisationer och djurägare som söker svar på juridiska frågor eller de som bara är allmänt intresserade av hur djurens rättsliga situation ser ut i Sverige idag.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Djurens juridik
  2. +
  3. Brott mot djur - skärpta straff och ett effektivare sanktionssystem. SOU 2020:7 : Betänkande från Utredningen om sanktioner vid brott mot djur (N 2018:05)

De som köpt den här boken har ofta också köpt Brott mot djur - skärpta straff och ett effekti... (häftad).

Köp båda 2 för 1123 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »