Skattetillägg och skattebrott (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
257
Utgivningsdatum
2016-02-23
Upplaga
2
Förlag
Wolters Kluwer
Originaltitel
Skattetillägg och skattebrott
Dimensioner
235 x 155 x 20 mm
Vikt
428 g
SAB
Qafbag
ISBN
9789139015802
Skattetillägg och skattebrott (häftad)

Skattetillägg och skattebrott

Häftad Svenska, 2016-02-23
642
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Sanktionssystemet inom skatterätten syftar till att skattebetalare ska medverka i skatteförfarandet så att en korrekt beskattning kan ske.
I denna andra upplaga av Skattetillägg och skattebrott ges en koncentrerad framställning av innehållet i reglerna om särskilda avgifter (förseningsavgift, skattetillägg och kontrollavgift) i skatteförfarandelagen samt reglerna om skattebrott i skattebrottslagen. Bland annat behandlas det centrala rekvisitet oriktig uppgift,befrielsegrunder, kontrollavgift vid fel och brister vid hantering av kassaregister och personalliggare, de olika brottstyperna och rättelse på eget initiativ.
I boken behandlas också det nya samordnade sanktionsförfarandet i lagen om talan om skattetillägg i vissa fall, som innebär att åklagare i allmän domstol för talan om såväl skattetillägg som skattebrott.
Handboken är skriven för praktiskt verksamma jurister och andra inom rättsområdet liksom för undervisningsändamål vid högskolor och universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Skattetillägg och skattebrott
  2. +
  3. Beräkning av skattetillägg - en översyn av reglerna. SOU 2017:94 : Betänkande från Utredningen om beräkning av skattetillägg

De som köpt den här boken har ofta också köpt Beräkning av skattetillägg - en översyn av regl... av Finansdepartementet (häftad).

Köp båda 2 för 893 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Skattetillägg och skattebrott