Rom II-förordningen : tillämplig lag för utomobligatoriska förpliktelser (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
376
Utgivningsdatum
2014-04-02
Upplaga
1
Förlag
Norstedts Juridik
Dimensioner
215 x 147 x 25 mm
Vikt
499 g
SAB
Oeale
ISBN
9789139015994
Rom II-förordningen : tillämplig lag för utomobligatoriska förpliktelser (häftad)

Rom II-förordningen : tillämplig lag för utomobligatoriska förpliktelser

Häftad Svenska, 2014-04-02
783
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Rom II-förordningen om tillämplig lag för utomobligatoriska förpliktelser tillämpas sedan den 11 januari 2009. Genom förordningen kommer frågor om tillämplig lag för utomkontraktuellt skadestånd, obehörig vinst, tjänster utan uppdrag (negotiorum gestio) och oaktsamhet vid ingående av avtal (culpa in contrahendo) för första gången att regleras av skrivna regler som är gemensamma för hela EU-området. Frågorna har tidigare saknat reglering i svensk rätt. Förordningen utgör ett viktigt komplement till Bryssel I-förordningen om domstols behörighet och om erkännande och verkställighet av domar på privaträttens område och Rom I-förordningen om tillämplig lag för avtalsförpliktelser.I denna bok ges en heltäckande framställning av Rom II-förordningen. Eftersom det ännu finns ytterst begränsad rättspraxis och heller inga regelrätta lagförarbeten skildras genomgående de olika bestämmelsernas tillkomsthistoria och hur de vuxit fram i förhandlingarna i och mellan rådet, Europaparlamentet och kommissionen.Boken är av intresse för advokater, företags- och försäkringsjurister som arbetar med internationella skadestånds- och försäkringsfall och också för domstolar och andra myndigheter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Rom II-förordningen : tillämplig lag för utomobligatoriska förpliktelser
  2. +
  3. Juridikens nycklar : Introduktion till rättsliga sammanhang, metoder och ve

De som köpt den här boken har ofta också köpt Juridikens nycklar : Introduktion till rättslig... av Frantzeska Papadopoulou Skarp, Björn Skarp (häftad).

Köp båda 2 för 1216 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Michael Hellner

  • Svensk internationell privat- och processrätt

    Michael Bogdan, Michael Hellner

    Svensk internationell privat- och processrätt har under de senaste årtiondena fått stor praktisk betydelse i samband med det svenska närings- och privatlivets ständigt pågående internationalisering. Betydligt...