Notarietvistemål (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
314
Utgivningsdatum
2014-09-11
Upplaga
1
Förlag
Norstedts Juridik AB
Dimensioner
195 x 120 x 10 mm
Vikt
320 g
SAB
Odcb
ISBN
9789139016922
Notarietvistemål (häftad)

Notarietvistemål

Häftad, Svenska, 2014-09-11
400
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Notarier och beredningsjurister vid tingsrätter arbetar med tvistemål i stor utsträckning. I många fall handlägger de målen självständigt från stämningsansökan till dom. I andra fall gör de inhopp i ordinarie domares mål. Ofta stöter notarien eller beredningsjuristen på praktiska problem i hanteringen av målen.

Notarietvistemål är en praktisk handbok med ambitionen att ge svar på de frågor som kan dyka upp vid handläggningen av T-mål och FT-mål. Exempel på sådant som behandlas i boken är vad man gör när en part är i konkurs, om ett FT-mål kan ändras till att bli ett T-mål och vice versa, vilka frågor man bör ställa vid en muntlig förberedelse samt när man ska meddela inhibition.

Notarietvistemål vänder sig i första hand till notarier och beredningsjurister vid tingsrätter. Även mer erfarna jurister kommer att ha utbyte av boken.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Notarietvistemål
  2. +
  3. Notariebrottmål

De som köpt den här boken har ofta också köpt av Lars Holmgård (häftad).

Köp båda 2 för 716 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lars Holmgård

  • Notariebrottmål

    Lars Holmgård

    Notarier vid tingsrätter handlägger vissa mål där påföljden är böter, så kallade notariebrottmål. Som notarie stöter man på praktiska problem och kan känna sig osäker på hur man bör agera i olika situationer. Notariebrottmål är den första praktisk...

Bloggat om Notarietvistemål