Företagsrekonstruktion och ackord (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
162
Utgivningsdatum
2014-06-13
Upplaga
1
Förlag
Norstedts Juridik
Dimensioner
216 x 148 x 10 mm
Vikt
229 g
SAB
Oekb,Qbaj
ISBN
9789139017578
Företagsrekonstruktion och ackord (häftad)

Företagsrekonstruktion och ackord

Häftad Svenska, 2014-06-13
534
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
"Företagsrekonstruktion och ackord" beskriver ur företagsekonomiskt, juridiskt och praktiskt perspektiv möjligheter och svårigheter att rekonstruera olönsamma företag.Förutom svenska rekonstruktions- och ackordsregler och det bästa sättet att genomföra en framgångsrik rekonstruktion inför domstol behandlas också formlösa underhandsackord och andra uppgörelser genom omförhandlingar av villkoren för lån och andra värdepapper mellan investerare, kreditgivare och företag med betalningssvårigheter. Sex praktikexempel över framgångsrikt genomförda rekonstruktioner och ackord för fem svenska företag och ett företag från Storbritannien redovisas med analys av lärdomar från det praktiska genomförandet.Avsikten är att skapa en bredare bild genom att dels ge en historisk tillbakablick på konkurser och företagsrekonstruktioner genom tiderna, dels jämföra svensk praxis med framför allt praxis i Storbritannien och USA.Boken vänder sig till företagsledare och ekonomichefer för små och stora företag, styrelseledamöter och alla typer av rådgivare till företag inklusive revisorer, advokater, anställda på banker, andra kreditgivare och riskkapitalbolag. Den kan också med fördel läsas av studenter inom ekonomi och juridik för att ge ett perspektiv på teoretiska studier i dessa ämnen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Företagsrekonstruktion och ackord
  2. +
  3. Lagen om företagsrekonstruktion : en kommentar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lagen om företagsrekonstruktion : en kommentar av Trygve Hellners, Mikael Mellqvist (häftad).

Köp båda 2 för 1665 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lars Eric Gustafsson

  • Ackord

    Lars Eric Gustafsson, Hans Renman

    Insolvensrätten håller på att förändras. Det har blivit vanligt att företag med ekonomiska problem blir föremål för omfattande räddningsinsatser i syfte att undvika konkurs. Reglerna om offentligt tvångsackord i 3 kap. lagen om företagsrekonstrukt...

Bloggat om Företagsrekonstruktion och ackord