Lagen om domstolsärenden : en kommentar (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
465
Utgivningsdatum
2020-01-27
Upplaga
3
Förlag
Norstedts Juridik AB
Originaltitel
Lagen om domstolsärenden : En kommentar
Dimensioner
210 x 148 x 25 mm
Vikt
589 g
SAB
Oeka-c
ISBN
9789139018261
Lagen om domstolsärenden : en kommentar (häftad)

Lagen om domstolsärenden : en kommentar

Häftad Svenska, 2020-01-27
1305
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Lagen om domstolsärenden kommenteras utförligt och paragrafvis. Här redovisas förarbeten, rättspraxis samt doktrin blandat med författarnas egna analyser och kommentarer. Sedan förra upplagan utkom för 15 år sedan har mycket hänt i lagstiftningen: I ytterligare ärendetyper har den primära prövningen flyttats från tingsrätterna för att i stället handläggas av olika förvaltningsmyndigheter. Det gäller t.ex. tvistiga skuldsaneringsärenden som flyttats till Kronofogdemyndigheten och fastighetsrättsliga ärenden som flyttats till Lantmäteriet. Även flera helt nya ärendetyper har tillkommit.

Vidare har det skett ett flertal ändringar i den processuella lagstiftningen. Inte minst reformen En modernare rättegång har påverkat ärendelagen och dess tillämpning. Det har också tillkommit ett stort antal rättsfall som har betydelse för tillämpningen av ärendelagen. Under senare år har dessutom nya särskilda domstolar skapats i tingsrätt och hovrätt i form av mark- och miljödomstolar och patent- och marknadsdomstolar. I båda dessa fall tillämpas ärendelagen vid överklagande av beslut som fattas av förvaltningsmyndighet (eller kommun) som första instans.

Lagstiftning och rättsfall har beaktats till den 1 juli 2019.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Lagen om domstolsärenden : en kommentar
  2. +
  3. Juridik - civilrätt, straffrätt, processrätt upplaga 6

De som köpt den här boken har ofta också köpt Juridik - civilrätt, straffrätt, processrätt up... av Konrad Lundberg, Johan Schüldt, Theddo Rother-Schirren, Anders Lagerstedt, Catharina Calleman (häftad).

Köp båda 2 för 1876 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Beroendemedicinsk handbok

    Tobias Eriksson

    Beroendemedicinsk handbok innehåller egentligen åtta kliniska handböcker som avhandlar praktisk beroendemedicin. Förutom att ge läsaren en allmän orientering om olika beroendetillstånd ligger fokus på den kliniska handläggningen. Grundtanken är at...