Att bestämma påföljd för brott : (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
677
Utgivningsdatum
2016-09-06
Upplaga
3
Förlag
Wolters Kluwer
Originaltitel
Att bestämma påföljd för brott :
Dimensioner
245 x 170 x 47 mm
Vikt
1485 g
ISBN
9789139019145
Att bestämma påföljd för brott : (inbunden)

Att bestämma påföljd för brott :

(2 röster)
Inbunden Svenska, 2016-09-06
680
Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Domstolarnas påföljdsbestämning tilldrar sig ständigt uppmärksamhet och intresse. Det finns i dag ett stort antal påföljder och många kombinationsmöjligheter. Även om det finns åtskilliga lagregler på området är domstolarnas påföljdsbestämning till stor del praxisstyrd. Denna bok ger en heltäckande och sammanhängande framställning av hur det svenska påföljdssystemet är uppbyggt och tillämpas.
Att bestämma påföljd för brott är en handbok som hjälper domare att fatta väl underbyggda beslut när de ska bestämma påföljd. Den är också till nytta för åklagare och försvarare när de ska argumentera i påföljdsbestämningsfrågor. Boken beskriver hur påföljdsbestämningssystemet ser ut som en helhet och hur det bör hanteras. Den behandlar de centrala lärorna och principerna bakom systemet. I ett flertal kontroversiella eller i övrigt oklara frågor redovisar författarna skäl för och emot olika lösningar och anger sin åsikt om vilka skäl som väger tyngst. I boken finns, förutom ett antal grafiska bilder som kan tjäna som utgångspunkt för domstolarnas beslutsfattande i skilda avseenden, ett avsnitt som anger hur rättstillämparen bör gå till väga och vilka beslut som han eller hon har att fatta på olika nivåer under påföljdsbestämningsprocessen.
Denna tredje upplaga av boken har kompletterats med kommentarer bl.a. till reglerna om preskription och till bestämmelserna om förverkande och företagsbot m.m. Därmed omfattar boken numera hela tredje avdelningen av brottsbalken. Texten i övrigt har aktualiserats på ett stort antal punkter. Bl.a. är framställningen av reglerna i 34 kap. brottsbalken i stora delar ny.
Att bestämma påföljd för brott riktar sig i första hand till domare, åklagare, försvarare och andra som i sin verksamhet konfronteras med påföljdsbestämningsfrågor samt till juridikstuderande.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att bestämma påföljd för brott :
  2. +
  3. Straffrättens påföljdslära

De som köpt den här boken har ofta också köpt Straffrättens påföljdslära av Nils Jareborg, Josef Zila (häftad).

Köp båda 2 för 956 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Att bestämma påföljd för brott :