Lärare & elev : rättsliga aspekter och etiska dilemman (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
130
Utgivningsdatum
2016-08-10
Upplaga
1
Förlag
Wolters Kluwer
Originaltitel
Lärare & elev : Rättsliga aspekter och etiska dilemman
Dimensioner
215 x 150 x 10 mm
Vikt
186 g
SAB
Oe
ISBN
9789139019169
Lärare & elev : rättsliga aspekter och etiska dilemman (häftad)

Lärare & elev : rättsliga aspekter och etiska dilemman

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad, Svenska, 2016-08-10
194
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Julklapp? Beställ boken senast tisdag 19 december kl. 07:30 med "Snabb frakt" för leverans innan julafton - Läs mer
LÄRARE & ELEV fokuserar på vilka rättsliga aspekter mötet mellan lärare och elev kan aktualisera. Tanken är att lära sig se dessa aspekter och dilemman i vardagliga situationer för att på så sätt kunna parera ett antal s.k. blindskär i yrkesrollen som lärare.

Några exempel:
 • - En elev stör genom mobilprat och läraren tar hans mobil. Finns det befogenhet att göra det och kan åtgärden vara rimlig?

 • - En elev kommer iförd slöja och du kräver att slöjan ska tas av i samband med gymnastik. Vad får du göra? Vad får du inte göra och varför?

 • - En elev eller ett barn slår någon annan och du ingriper, eller "blundar" och ser bort. Vilka skyldigheter och befogenheter har du som lärare i detta avseende?

 • - En elev vägrar att vara med på skolavslutning i kyrkan eller i ett julspel. Du kräver att eleven ska berätta varför. Är ditt agerande korrekt?

 • - En elev har skrivit kränkande om andra elever i en skolblogg eller i en skoltidning och du förbjuder eleven att skriva mer. Får du göra så?

  WIWEKA WARNLING-NEREP är professor i offentlig rätt. Både HENRIK AHLENIUS och LENA SANDSTRÖM är doktorander vid Stockholms universitet vid Filosofiska respektive Juridiska institutionen. Samtliga är verksamma i den kurs om 2,5 högskolepoäng i juridik och filosofi som ges i lärarutbildningens kärna och som läses av alla lärarstudenter.

 • Visa hela texten

  Passar bra ihop

  1. Lärare & elev : rättsliga aspekter och etiska dilemman
  2. +
  3. Författningssamling i förvaltningsrätt : 2017

  De som köpt den här boken har ofta också köpt Författningssamling i förvaltningsrätt : 2017 av Michaela Ribbing, Lena Sandström, Åsa Örnberg (häftad).

  Köp båda 2 för 478

  Kundrecensioner

  Det finns 1 recension av Lärare & elev : rättsliga aspekter och etiska dilemman. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Obligatorisk för alla verksamma pedagoger
   Johanna Broms, 15 juni 2017

   Sammanfattande och bra. Borde bli en obligatorisk komplettering för oss som ej fick 2,5ps kursen på våra lärarhögskolor och ämnesfackulteter!

  Visa alla 1 recensioner

  Bloggat om Lärare & elev : rättsliga aspekter och et...