Anställdas integritetsskydd : och dataskyddsförordningen (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
279
Utgivningsdatum
2017-11-22
Upplaga
1
Förlag
Wolters Kluwer
Originaltitel
Anställdas integritetsskydd : - och dataskyddsförordningen
Dimensioner
240 x 158 x 14 mm
Vikt
431 g
SAB
Oe
ISBN
9789139019213
Anställdas integritetsskydd : och dataskyddsförordningen (häftad)

Anställdas integritetsskydd : och dataskyddsförordningen

Häftad Svenska, 2017-11-22
534
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
I Sverige finns ingen samlad lagstiftning till skydd för den personliga integriteten i arbetslivet. Den som söker svaret på om en integritetskänslig åtgärd är lagenlig måste ta hänsyn till flera olika internationella och nationella rättskällor. Anställdas integritetsskydd - och dataskyddsförordningen vägleder läsaren i den snåriga juridiska materian. Boken behandlar grundligt arbetsgivarens allmänna rätt att vidta kontrollåtgärder samt reglerna i personuppgiftslagen och den nya dataskyddsförordningen (GDPR).
I bokens praktiska avsnitt guidas läsaren på ett lättillgängligt vis genom gällande rätt vid vissa vanligt förekommande integritetskänsliga åtgärder i arbetslivet. Framställningen innehåller dessutom checklistor som kan användas när en integritetskänslig åtgärd ska vidtas eller införas, samt vid medbestämmandeförhandlingar om sådana åtgärder.
Boken är användbar för alltifrån ombudsmän, förhandlare, personalansvariga och IT- och systemansvariga till jurister som hanterar frågor om drogtester, positioneringsteknik och registrering av arbetstid etc.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Anställdas integritetsskydd : och dataskyddsförordningen
  2. +
  3. En ny kameraövervakning. SOU 2017:55 : Betänkande från Utredningen om kameraövervakning - brottsbekämpning och integritetsskydd

De som köpt den här boken har ofta också köpt En ny kameraövervakning. SOU 2017:55 : Betänkan... av Justitiedepartementet (häftad).

Köp båda 2 för 1163 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »