Beskattning av aktiebolag vid företagsöverlåtelser : en skatterättslig vägledning för köpare och säljare av företag (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
130
Utgivningsdatum
2020-11-19
Upplaga
2
Förlag
Norstedts Juridik AB
Originaltitel
Beskattning av aktiebolag vid företagsöverlåtelser : En skatterättslig vägledning för köpare och säljare av företag
Dimensioner
210 x 148 x 7 mm
Vikt
175 g
SAB
Oe-c
ISBN
9789139019220
Beskattning av aktiebolag vid företagsöverlåtelser : en skatterättslig vägledning för köpare och säljare av företag (häftad)

Beskattning av aktiebolag vid företagsöverlåtelser : en skatterättslig vägledning för köpare och säljare av företag

Häftad Svenska, 2020-11-19
405
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Varje dag överlåts företag och företagsgrupper omstruktureras. Ofta rör det sig om stora värden och det är inte ovanligt att en företagsöverlåtelse påverkar de inblandade parterna under lång tid. Skatt är ofta den väsentligaste transaktionskostnaden. Av den anledningen är det mycket viktigt att kunna förutse de skattekonsekvenser som uppkommer i och med överlåtelsen.

Beskattning av aktiebolag vid företagsöverlåtelser syftar till att ge en överblick över skattereglernas inverkan på företagsöverlåtelser. Boken riktar sig dels till jurister och andra rådgivare som inte primärt arbetar med skatterätt men som kommer i kontakt med skatterättsliga frågeställningar i sitt arbete med företagsöverlåtelser, dels till skattejurister i början av sin yrkesbana och till studenter.

Sedan den första upplagan har det skett flera förändringar i skatterätten som är av stor betydelse vid företagsöverlåtelser. Inte minst gäller detta införandet av ytterligare begränsningar ifråga om möjligheterna för företag att göra avdrag för ränteutgifter. Med hänsyn till att företagsförvärv ofta behöver lånefinansieras, åtminstone till en del, kan dessa begränsningar påverka den investeringskalkyl en köpare av ett företag behöver göra. En annan viktig förändring är den utveckling som skett i rättspraxis när det gäller möjligheterna för skattskyldiga att göra avdrag för ingående mervärdesskatt vid aktietransaktioner. I denna andra upplaga av boken har bland annat dessa förändringar beaktats.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Beskattning av aktiebolag vid företagsöverlåtelser : en skatterättslig vägledning för köpare och säljare av företag
  2. +
  3. Mervärdesskatt i teori och praktik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mervärdesskatt i teori och praktik av Eleonor Kristoffersson, Jesper Öberg, Jan Kleerup (häftad).

Köp båda 2 för 843 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna