Förmynderskap (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
176
Utgivningsdatum
2017-08-28
Upplaga
3
Förlag
Wolters Kluwer
Originaltitel
Förmynderskap
Dimensioner
211 x 148 x 9 mm
Vikt
237 g
SAB
346.017,Oeakab-c
ISBN
9789139019527
Förmynderskap (häftad)

Förmynderskap

Häftad Svenska, 2017-08-28
559
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Denna framställning behandlar ett centralt ämnesområde som berör många människor. Förmynderskapsfrågor har stor aktualitet i samband med frågor om ansvar och rättsligt skydd för svagare parter, såsom barn, äldre personer och förståndshandikappade.
I Förmynderskap redogörs för reglerna om omyndigas rättsställning, om föräldrars förmyndaransvar för sina barn och om förvaltares och gode mäns ställning vid tillvaratagandet av enskildas rätt. Föräldrabalkens förvaltningsregler behandlas ingående, liksom överförmyndares verksamhet, särskilt med inriktning på myndighetsansvar, handläggningsregler, sekretess och skadeståndsansvar. Ett kapitel tar upp s.k. särskild förvaltning, ett modernt alternativ till överförmyndarkontrollerad förvaltning av t.ex. större förmögenheter.
Den tredje upplagan av boken är uppdaterad med nyheter inom förmynderskapsrätten. I ett nytt kapitel beskrivs institutet framtidsfullmakter. Hänvisningar till avgöranden i högre rätt och nya rättsfall har också tillkommit. Den rättsvetenskapliga diskussionen har utökats och fördjupats.
Förmynderskap riktar sig till advokater och andra praktiker inom området liksom till överförmyndare m.fl. som i sin verksamhet handlägger frågor om förmynderskap och som förvaltar tillgångar tillhörande barn och enskilda. Boken lämnar även bidrag till rättstillämpningen och rättsutvecklingen. Den lämpar sig även för den juridiska utbildningen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Förmynderskap
 2. +
 3. Svensk Lag 2023

De som köpt den här boken har ofta också köpt Svensk Lag 2023 av Per Henrik Lindblom, Kenneth Nordback (inbunden).

Köp båda 2 för 1708 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Per Westman

 • Framtidsfullmakter

  Per Westman

  Framtidsfullmakter är ett privat alternativ till godmanskap och förvaltarskap. Genom att upprätta en framtidsfullmakt kan man i förväg planera för den tid då man inte längre kan sköta sina angelägenheter. I denna bok redogörs för den nya lagen om ...

 • Lagen om framtidsfullmakter : en kommentar m.m.

  Per Westman

  Kommentaren behandlar lagen (2017:310) om framtidsfullmakter (FFL). Lagen kommenteras paragrafvis med utförliga hänvisningar till praxis och doktrin och med internationella utblickar. I kommentaren finns en ingående framställn...