Konkurrensreglerna i klartext (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
239
Utgivningsdatum
2016-12-16
Upplaga
1
Förlag
Wolters Kluwer
Originaltitel
Konkurrensreglerna i klartext
Dimensioner
217 x 148 x 15 mm
Vikt
323 g
SAB
Oeaae
ISBN
9789139019565
Konkurrensreglerna i klartext (häftad)

Konkurrensreglerna i klartext

Häftad Svenska, 2016-12-16
629
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
 • Köp nu, betala sen med
Konkurrensreglerna sätter upp spelreglerna för hur marknaden ska fungera. Överträdelser, avsiktliga såväl som oavsiktliga, kan få allvarliga ekonomiska konsekvenser. Alla som bedriver kommersiell verksamhet bör därför ha kännedom om konkurrensrättens huvuddrag. Konkurrensrätten bygger på två tillsynes enkla och allmänt hållna förbud, men den praktiska tillämpningen är komplex. För att förstå reglerna måste man också förstå de bakomliggande principerna i ljuset av den rättspraxis som utvecklats av konkurrensmyndigheter och domstolar.
Konkurrensreglerna i klartext förklarar konkurrensrätten på ett överskådligt sätt och ger praktiska råd till företag som står inför konkurrensrättsliga frågeställningar. Den går igenom resonemangen och analyserar hur bestämmelserna tillämpas i praktiken. Boken riktar sig till alla som är aktiva i företagsledning, säljkår eller andra befattningar inom företag. Den är också lämplig för yrkesverksamma jurister eller för studenter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Konkurrensreglerna i klartext
 2. +
 3. Marknadskontrollmyndigheter - befogenheter och sanktionsmöjligheter. SOU 2017:69 : Betänkande från 2016 års marknadskontrollutredning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Marknadskontrollmyndigheter - befogenheter och ... av Utrikesdepartementet (häftad).

Köp båda 2 för 908 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Svensk konkurrensrätt

  Leif Gustafsson, Jacob Westin

  Den svenska konkurrensrätten är materiellt baserad dels på två allmänt hållna förbud, dels på regler om företagskoncentrationer. Förbuden gäller konkurrensbegränsande avtal mellan företag samt missbruk av en dominerande ställning, och är liksom re...