Idrottens bestraffningsregler : med kommentarer (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
226
Utgivningsdatum
2016-03-30
Upplaga
6
Förlag
Wolters Kluwer
Originaltitel
Idrottens bestraffningsregler : Med kommentarer
Dimensioner
215 x 150 x 12 mm
Vikt
309 g
ISBN
9789139019701
Idrottens bestraffningsregler : med kommentarer (häftad)

Idrottens bestraffningsregler : med kommentarer

Häftad Svenska, 2016-03-30
159 394 Du sparar 235 kr!
Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Detta standardverk inom idrottsjuridiken ger en heltäckande bild av idrottens bestraffningsregler. Alltifrån bestraffningar för nedsättande uttalanden om domare och våldshandlingar till dopingförseelser och matchfixing behandlas.

Här förklaras och kommenteras de bestraffningssystem som skapats för att upprätthålla respekten för idrottens regler. Mindre förseelser kan åtgärdas under pågående tävling, t.ex. straffspark i fotboll (tävlingsbestraffning), medan grövre regelbrott hanteras enligt de för alla idrotter gemensamma bestraffningsreglerna som finns i de stadgar samt antidoping- och matchfixingreglemente som Riksidrottsförbundet (RF) har tagit fram. Förseelser enligt de två sistnämnda regelverken kan föranleda avstängning i upp till 10 år eller, vid återfall i doping, livstid. Båda författarna har, som ledamöter i RF:s stadgekommitté, aktivt deltagit i arbetet med framtagning av dessa regelverk.

Boken vänder sig inte bara till jurister och ledamöter i idrottens olika disciplinorgan utan till alla som vill ha kunskap om bestraffningsreglerna och hur bestraffningsärenden hanteras. För att möta ett uttalat behov av ökad information har reglerna försetts med förtydligande kommentarer som gör dem mer lättillgängliga och enklare att tillämpa. Idrottens bestraffningsregler kan därför med fördel användas som ett stöd i informations- och utbildningsverksamhet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Idrottens bestraffningsregler : med kommentarer
  2. +
  3. Näringslivet och skattefrågorna: konkurrenskraft, rättssäkerhet, välstånd

De som köpt den här boken har ofta också köpt Näringslivet och skattefrågorna: konkurrenskraf... av Eva-Lena Ahlqvist, Krister Andersson, Hans De Geer, Johan Fall, Annika Fritsch (häftad).

Köp båda 2 för 380 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Idrottens bestraffningsregler : med komme...