Notariebrottmål (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
245
Utgivningsdatum
2017-02-21
Upplaga
2
Förlag
Wolters Kluwer
Originaltitel
Notariebrottmål
Dimensioner
195 x 120 x 10 mm
Vikt
196 g
SAB
Oeb-c
ISBN
9789139019763
Notariebrottmål (häftad)

Notariebrottmål

Häftad Svenska, 2017-02-21
336
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Notarier vid tingsrätter handlägger vissa mål där påföljdenär böter, så kallade notariebrottmål. Som notarie stöterman på praktiska problem och kan känna sig osäker på hurman bör agera i olika situationer.
Notariebrottmål är den första praktiska handboken somger svar på många av notariens frågor. Boken ger vägledningoch råd vid handläggningen av notariebrottmål ochbehandlar bland annat frågor som när mål kan avgörastrots att den tilltalade inte kommer till förhandlingen, närpolisens rapport kan läggas till grund för prövningen utanatt polisen hörs som vittne och vad man gör när ett vittnevill höras på telefon.
I denna andra upplaga har arbetats in ny lagstiftning, t.ex. om bevisupptagning vid inställd huvudförhandling och om översättning. Vidare har nya rättsfall kommenterats.
Notariebrottmål vänder sig till dem som handläggernotariebrottmål i domstolen och till yngre åklagare. Ävenmer erfarna jurister kommer att ha utbyte av boken.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Notariebrottmål
 2. +
 3. Tvistemålsprocessen I : en handledning för förberedelsen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tvistemålsprocessen I : en handledning för förb... av Thore Brolin, Magnus Widebeck, Åke Rehnström, Fanny Gleiss Wilborg (häftad).

Köp båda 2 för 699 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lars Holmgård

 • God man, förvaltare och förmyndare : domstolarnas handläggning

  Jan Wallgren, Lars Holmgård

  Vid tingsrätter handläggs ett stort antal ärenden om god man, förvaltare och förmyndare. Detta är den första samlade framställningen av de processuella och materiella reglerna. I "God man, förvalta...

 • Bevisning i brottmål

  Lars Holmgård

  Boken behandlar bevisfrågor som aktualiseras vid domstolars handläggning av brottmål. Författaren har en mångårig erfarenhet av dömande i brottmål och blandar sina praktiska erfarenheter med vetenskapliga ståndpunkter. Framställningen är alltså in...