Skattesekretess : en grundläggande redogörelse (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Skattebiblioteket
Antal sidor
174
Utgivningsdatum
2022-08-17
Upplaga
1
Förlag
Norstedts Juridik
Dimensioner
210 x 148 x 10 mm
Vikt
234 g
SAB
Oe
ISBN
9789139019930
Skattesekretess : en grundläggande redogörelse (häftad)

Skattesekretess : en grundläggande redogörelse

Häftad Svenska, 2022-08-17
420
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Skattesekretessen berör alla som förekommer i Skatteverkets beskattningsverksamhet. Att sekretess gäller för uppgifter om en enskilds förhållanden inom socialtjänsten samt inom hälso- och sjukvården är för de flesta känt. Dessa ämnen har också behandlats i den juridiska doktrinen. Ämnet skattesekretess är däremot inte i lika stor omfattning belyst eller känt för allmänheten, ombud, biträden och andra som arbetar med beskattning. Samma sak gäller personuppgiftsbehandlingen inom Skatteverkets beskattningsverksamhet.

I den här boken behandlas inledningsvis reglerna om rätten att ta del av allmänna handlingar och sekretessreglernas syfte, beståndsdelar och uppbyggnad. Vem som ska iaktta sekretessen och vem den gäller emot behandlas också översiktligt. Därefter behandlas de regler om sekretess som gäller i Skatteverkets beskattningsverksamhet. Relevanta sekretessbrytande regler och beskattningens registerförfattning och dess förhållande till de sekretessbrytande reglerna behandlas också. Utöver några relevanta föreskrifter om uppgiftsskyldighet behandlas bl.a. sekretess i förhållande till legala ställföreträdare, sekretessen och vittnesplikten, sekretess och dödsbon samt sekretessens förhållande till meddelarfriheten. Slutligen behandlas bl.a. frågor om utlämnande av allmänna handlingar och sekretessprövningen.

Boken riktar sig till ombud, biträden, studenter på landets jurist- och ekonomutbildningar, allmänheten och medarbetare inom Skatteverket.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Skattesekretess : en grundläggande redogörelse
 2. +
 3. Sveriges Lag 2022 - (bok + digital produkt)

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sveriges Lag 2022 - (bok + digital produkt) (kartonnage).

Köp båda 2 för 1356 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Fredrik Rådman

 • Sekretess och tystnadsplikt på socialtjänstens område

  Fredrik Rådman, Therése Fridström Montoya

  Regler om sekretess och tystnadsplikt aktualiseras inom både offentlig och enskilt bedriven verksamhet på socialtjänstområdet. SEKRETESS OCH TYSTNADSPLIKT INOM SOCIALTJÄNSTENS OMRÅDE redogör först kortfa...

 • Uppgiftsutlämnande : handbok för socialtjänsten

  Fredrik Rådman

  Medarbetare inom socialtjänsten ställs ibland inför frågor som rör huruvida de får eller till och med ska lämna ut sekretessbelagda uppgifter till andra myndigheter. Hur ska de agera när andra myndigheter begär ut uppgifter och hur ska de göra om ...