Förundersökningskungörelsen : en kommentar (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
147
Utgivningsdatum
2017-10-04
Upplaga
1
Förlag
Wolters Kluwer
Originaltitel
Förundersökningskungörelsen : En kommentar
Dimensioner
210 x 150 x 10 mm
Vikt
197 g
SAB
Oe
ISBN
9789139020219
Förundersökningskungörelsen : en kommentar (häftad)

Förundersökningskungörelsen : en kommentar

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2017-10-04
346
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Förundersökningen är en central del av brottsbekämpningen. Det är under denna som det ska klarläggas vad som faktiskt har hänt. Olika perspektiv ska föras fram och jämföras med varandra, bevis ska samlas in och beslut ska fattas. Många åtgärder som vidtas inom ramen för en förundersökning påverkar den enskildes integritet varför det är viktigt att det finns tydliga regler för vad myndigheterna får göra. Sådana bestämmelser finns främst i rättegångsbalken men även i förundersökningskungörelsen.Det finns mängder med olika bestämmelser, föreskrifter, uttalanden och handböcker som alla avhandlar brottmålsprocessen och som kan förtydliga hur förundersökningskungörelsen ska tolkas och tillämpas. Detta har i denna lagkommentar förenats med konkreta erfarenheter för att göra det enklare för den som arbetar med förundersökningar. Avsikten är att kommentaren ska vara lätt att ta till sig och ge möjlighet att snabbt finna svar på de frågor som uppkommer i vardagen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Förundersökningskungörelsen : en kommentar
  2. +
  3. Förhör

De som köpt den här boken har ofta också köpt Förhör av Thomas Bring, Christian Diesen, Alexandra Wilton Wahren (häftad).

Köp båda 2 för 950 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Förundersökningskungörelsen : en kommentar. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Råda bot på en brist
    Anna Thunes, 10 juni 2018

    Alla som arbetar med brottsutredningar ska läsa denna bok. En förundersökning är grunden till pusslet som avgör hela brottsmålet. Rättsväsendet har ett ansvar att ta tillvara brottsoffret rättigheter förutsatt att brott har förövats. En relativt lättläst bok med beskrivning av hela förundersökningskungörelsen och dess komplexa rättspraxis.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Förundersökningskungörelsen : en kommentar