Preskription av skattefordringar (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
167
Utgivningsdatum
2019-04-26
Upplaga
1
Förlag
Norstedts Juridik AB
Originaltitel
Preskription av skattefordringar
Dimensioner
210 x 148 x 10 mm
Vikt
222 g
SAB
Qafba:oe
ISBN
9789139020356
Preskription av skattefordringar (häftad)

Preskription av skattefordringar

Häftad Svenska, 2019-04-26
459
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Preskription av skattefordran innebär att staten förlorar sin rätt att kräva ut sin fordran och att någon åtgärd för att få betalt för denna inte får göras. Detta är av stort intresse för såväl staten som den skattskyldige. Staten riskerar att förlora stora skatteintäkter om preskriptionsreglerna är alltför generöst utformade. Men om reglerna verkar alltför ensidigt till statens fördel riskerar den skattskyldige att drabbas av oproportionerligt hårda ekonomiska påföljder som i värsta fall kan försätta honom i konkurs eller medföra andra irreparabla skador.

Boken behandlar framför allt preskription av skattefordringar, men även andra viktiga näraliggande områden som misstagsbetalning (condictio indebiti) till skattekonton och preklusion tas upp. Boken vänder sig såväl till praktiskt verksamma ekonomer och jurister som till studenter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Preskription av skattefordringar
  2. +
  3. Kemikalieskatt. SOU 2015:30. Skatt på vissa konsumentvaror som innehåller kemikalier : Betänkande från Kemikalieskatteutredningen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kemikalieskatt. SOU 2015:30. Skatt på vissa kon... av Finansdepartementet (häftad).

Köp båda 2 för 707 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Preskription av skattefordringar