Gäldenärens avtal : vid företagsrekonstruktion och konkurs (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
174
Utgivningsdatum
2017-08-11
Upplaga
3
Förlag
Wolters Kluwer
Originaltitel
Gäldenärens avtal : vid företagsrekonstruktion och konkurs
Dimensioner
210 x 150 x 9 mm
Vikt
234 g
SAB
Oekb-c
ISBN
9789139020660
Gäldenärens avtal : vid företagsrekonstruktion och konkurs (häftad)

Gäldenärens avtal : vid företagsrekonstruktion och konkurs

Häftad Svenska, 2017-08-11
612
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Gäldenärens avtal utgör en av de viktigaste tillgångarna vid såväl företagsrekonstruktion som vid konkurs. Det är ett rättsområde som är komplext och som regleras på flera olika ställen i lagstiftningen. Vid företagsrekonstruktion finns bestämmelsen 2 kap. 20 § i lagen om företagsrekonstruktion. Bestämmelsen reglerar samtliga avtal utom anställningsavtal och avtal som rör handel med finansiella instrument. Bestämmelsen är partsneutral och det saknar betydelse om man är kund eller leverantör, säljare eller köpare, hyresvärd eller hyresvärd, leasegivare eller leasetagare. Lagrummet är och har varit relativt svårt att tillämpa i praktiken. Det saknas bestämmelser om hur gäldenärens avtal ska hanteras i konkurslagen. Vid konkurs tillämpas i stället lagrum från andra lagstiftningar såsom bl.a. 63 § köplagen och vissa regler i jordabalken analogt för andra avtalstyper än köp och hyra av fast och lös egendom. Vid hyresavtal tillämpas 12 kap. 31 § jordabalken. I boken behandlas de flesta avtalstyperna var för sig. Det har under senare tid uppkommit en praktisk tillämpningsfråga när det gäller gäldenärens avtal och det är frågan om fordrans uppkomst i samband med avtalets ingående. Det får bl.a betydelse för om en motparts fordran på ett eventuellt skadestånd ska omfattas av ett offentligt ackord i enlighet med 3 kap. om offentligt ackord i lagen om företagsrekonstruktion.
Boken vänder sig till såväl teoretiker som praktiker och är lämplig attanvända som kurslitteratur på obeståndskurser på fördjupningsnivå, inomjurist- och rättsvetenskapliga program.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Gäldenärens avtal : vid företagsrekonstruktion och konkurs
  2. +
  3. Juridik - civilrätt, straffrätt, processrätt upplaga 6

De som köpt den här boken har ofta också köpt Juridik - civilrätt, straffrätt, processrätt up... av Konrad Lundberg, Johan Schüldt, Theddo Rother-Schirren, Anders Lagerstedt, Catharina Calleman (häftad).

Köp båda 2 för 1183 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Marie Karlsson-Tuula