Varumärkesanvändning (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
305
Utgivningsdatum
2018-01-09
Upplaga
1
Förlag
Norstedts Juridik AB
Originaltitel
Varumärkesanvändning
Dimensioner
209 x 147 x 12 mm
Vikt
389 g
SAB
Qbm
ISBN
9789139020769
Varumärkesanvändning (häftad)

Varumärkesanvändning

Häftad,  Svenska, 2018-01-09
905
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
De varumärkesrättsliga bestämmelserna som reglerar vilken rätt som finns att använda och referera till annans varumärke är inte helt tydliga. I denna bok diskuteras och analyseras gränserna för tillåten och otillåten varumärkesanvändning i kommersiella sammanhang. Boken ger genom sin behandling av varumärkesrättens innehåll och gränser förslag på sätt att argumentera i intrångstvister.
Frågorna som behandlas är: · varumärkesrättens intrångsförutsättningar vid fall av dubbel identitet och tillämpning av det utökade skyddet för kända varumärken· varumärkesanvändning vid marknadsföring av varor som är kompatibla med varumärkesinnehavarens varor· varumärkesanvändning vid marknadsföring av konsumerade varor · varumärkesanvändning i jämförande reklam.
Varumärkesanvändning vänder sig till praktiserande jurister som vill fördjupa sig inom varumärkesrätt, men också till studenter som vill ha en ingång till frågeställningen.
Stojan Arnerstål är docent i civilrätt vid Uppsala universitet. Han är verksam som forskare och som rådgivare i immaterialrättsliga och kontraktsrättsliga frågor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Varumärkesanvändning
 2. +
 3. Kommunen & varumärket : för politiker, ledare och tjänstemän

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kommunen & varumärket : för politiker, ledare o... av Lena Leigert (häftad).

Köp båda 2 för 1279 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Stojan Arnerstål

 • Känneteckensrätt : skydd för varumärken och företagsnamn

  Stojan Arnerstål

  Boken ger läsaren en allmän översikt av känneteckensrätten, dvs. varumärkes- och företagsnamnsrätten. Framställningen syftar till att ge läsaren en lättillgänglig genomgång av de viktigaste principfrågorna på området. Rättsfall och åskådliggörande...

 • Licensavtalets anatomi

  Stojan Arnerstål

  Digitaliseringen har underlättat framväxten av nya innovationer och affärsmodeller som bygger helt på intellektuella resurser såsom information, kunskap och immaterialrätter. Ett effektivt sätt att kommersialisera tillgångar av detta slag är att u...