Framtidsfullmakter (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
146
Utgivningsdatum
2019-08-02
Upplaga
1
Förlag
Norstedts Juridik AB
Originaltitel
Framtidsfullmakter
Dimensioner
210 x 148 x 10 mm
Vikt
197 g
SAB
Oeaaa
ISBN
9789139020837
Framtidsfullmakter (häftad)

Framtidsfullmakter

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2019-08-02
384
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Framtidsfullmakter är ett privat alternativ till godmanskap och förvaltarskap. Genom att upprätta en framtidsfullmakt kan man i förväg planera för den tid då man inte längre kan sköta sina angelägenheter.
I denna bok redogörs för den nya lagen om framtidsfullmakter (FFL), som infördes 2017. Här behandlas ingående vad en framtidsfullmakt får omfatta, hur det går till att upprätta en framtidsfullmakt och hur den träder i kraft. Stor vikt läggs vid frågor om hur en framtidsfullmakt får användas. Fullmaktshavarens roll och ansvar diskuteras särskilt, liksom sambandet med de allmänna fullmaktsreglerna i avtalslagen. I ett särskilt kapitel behandlas de nya regler om anhörigbehörighet som har införts samtidigt med lagen om framtidsfullmakter.
Boken riktar sig till advokater och andra praktiskt verksamma jurister som lämnar rådgivning om framtidsfullmakter och anhörigbehörighet. Den riktar sig också till överförmyndare och domstolar som i sin rättstillämpning har att bedöma framtidsfullmakter och anhörigbehörighet. Boken är ett första bidrag till den juridiska doktrinen på området efter FFL:s tillkomst.
PER WESTMAN är jur.kand., fil.kand. och advokat med mångårig specialisering på ekonomisk familjerätt. Han är specialist på framtidsfullmakter, förmynderskapsrätt och hithörande frågor. Han har tidigare varit verksam som bl.a. universitetslärare, praktiserande jurist, verkställande direktör m.m.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Framtidsfullmakter
 2. +
 3. Svensk Lag 2023

De som köpt den här boken har ofta också köpt Svensk Lag 2023 av Per Henrik Lindblom, Kenneth Nordback (inbunden).

Köp båda 2 för 1533 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Framtidsfullmakter. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Jag sätter betyg MED BERÖM GODKÄND på boken.
  IRINA BERGÅ, 21 september 2019

  Per Westman har utfört sina författaresuppgifter till min belåtenhet varför jag kan lämna honom mitt bästa betyg UTMÄRKT eller betyget (A).

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Per Westman

 • Förmynderskap

  Per Westman

  Denna framställning behandlar ett centralt ämnesområde som berör många människor. Förmynderskapsfrågor har stor aktualitet i samband med frågor om ansvar och rättsligt skydd för svagare parter, såsom barn, äldre personer och förståndshandikappade....