Sommarens bästa pocketerbjudande
Notarietvistemål (häftad)
På topplistor
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
346
Utgivningsdatum
2018-06-01
Upplaga
2
Förlag
Norstedts Juridik AB
Originaltitel
Notarietvistemål, 2 u
Dimensioner
200 x 130 x 10 mm
Vikt
283 g
SAB
Oek
ISBN
9789139020844
Notarietvistemål (häftad)

Notarietvistemål

Häftad Svenska, 2018-06-01
376
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Notarier och beredningsjurister vid tingsrätter arbetar med tvistemål i stor utsträckning. I många fall handlägger de målen självständigt från stämningsansökan till dom. I andra fall gör de inhopp i ordinarie domares mål. Ofta stöter notarien eller beredningsjuristen på praktiska problem i hanteringen av målen.
Notarietvistemål är en praktisk handbok med ambitionen att ge svar på de frågor som kan dyka upp vid handläggningen av T-mål och FT-mål. Exempel på sådant som behandlas i boken är vad man gör när en part är i konkurs, om ett FT-mål kan ändras till att bli ett T-mål och vice versa, vilka frågor man bör ställa vid en muntlig förberedelse samt när man ska meddela inhibition. I denna andra upplaga har tillkommit avsnitt om huvudförhandling och om arbetstvister. I övrigt har ett stort antal ändringar gjorts.
Notarietvistemål vänder sig i första hand till notarier och beredningsjurister vid tingsrätter. Även mer erfarna jurister kommer att ha utbyte av boken.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Notarietvistemål
 2. +
 3. Notariebrottmål

De som köpt den här boken har ofta också köpt Notariebrottmål av Lars Holmgård (häftad).

Köp båda 2 för 692 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lars Holmgård

 • Notariebrottmål

  Lars Holmgård

  Notarier vid tingsrätter handlägger vissa mål där påföljden är böter, så kallade notariebrottmål. Som notarie stöter man på praktiska problem och kan känna sig osäker på hur man bör agera i olika situationer. Notariebrottmål är den första praktisk...

 • God man, förvaltare och förmyndare : domstolarnas handläggning

  Lars Holmgård, Jan Wallgren

  Vid tingsrätter handläggs ett stort antal ärenden om god man, förvaltare och förmyndare. Det har fram till nu saknats en samlad framställning av de processuella och materiella reglerna. I God man, förvaltare och förmyndare ges svar på de frågor so...

Bloggat om Notarietvistemål