Lagen om företagsnamn : en kommentar (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
188
Utgivningsdatum
2021-01-18
Upplaga
1
Förlag
Norstedts Juridik AB
Originaltitel
Lag om företagsnamn : En kommentar
Dimensioner
210 x 148 x 11 mm
Vikt
246 g
SAB
Oeae-c
ISBN
9789139021087
Lagen om företagsnamn : en kommentar (häftad)

Lagen om företagsnamn : en kommentar

Häftad Svenska, 2021-01-18
530
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Boken är en ny kommentar till lagen om företagsnamn som trädde i kraft den 1 januari 2019. I samband med ikraftträdandet upphörde 1974 års firmalag att gälla.

Alla företag i Sverige har ett ? eller flera ? företagsnamn. Företagsnamn är ett viktigt inslag i affärslivet, särskilt eftersom de identifierar vilket företag som andra aktörer har att göra med i olika situationer. Lagen om företagsnamn ger ett immaterialrättsligt skydd för innehavare av företagsnamn, dvs. ensamrätt till företagsnamn som är registrerade eller inarbetade.

Kommentaren belyser reglerna om ensamrätten, registreringsförfarandet, hävning av registrerade företagsnamn, överlåtelse av företagsnamn, bevissäkringsåtgärder samt straffrättsliga och civilrättsliga sanktioner vid intrång i ensamrätten till företagsnamn. Dessutom redogör författarna för samspelet mellan reglerna om företagsnamn och reglerna om varumärken, vilket har mycket stor praktisk betydelse inom känneteckensrätten. I kommentaren behandlas de lagförarbeten som är relevanta för tolkningen av reglerna samt praxis från svenska domstolar och EU-domstolen. En stor del av reglerna i lagen om företagsnamn har sin förebild i EU-rättsliga direktiv, vilket medför att EU-domstolens avgöranden får betydelse vid tolkningen av lagen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Lagen om företagsnamn : en kommentar
  2. +
  3. Sveriges Rikes Lag 2022 (klotband)

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sveriges Rikes Lag 2022 (klotband) av Johan Munck (inbunden).

Köp båda 2 för 3649 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Firmarätt : företagsnamn i praktiken

    Eric W Essén, Peter Adamsson, Anders Kylhammar

    Boken Firmarätt Företagsnamn i praktiken tar upp de olika rättsliga och praktiska aspekter som har betydelse för näringsidkare som driver företag i Sverige. Firma är det namn under vilket en rörelse drivs. Firmalagstiftningen är av betydelse för v...