Lagen om försäkringsdistribution : en kommentar (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
483
Utgivningsdatum
2021-01-18
Upplaga
1
Förlag
Norstedts Juridik AB
Originaltitel
Lagen om försäkringsdistribution : En kommentar
SAB
Okb-c
ISBN
9789139021292
Lagen om försäkringsdistribution : en kommentar (häftad)

Lagen om försäkringsdistribution : en kommentar

Häftad Svenska, 2021-01-18
862
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Denna lagkommentar avser det regelverk om försäkringsdistribution som gäller sedan den 1 oktober 2018. Vissa bestämmelser om tjänstepensionsförsäkring tillämpas dock fr.o.m. den 1 oktober 2019. Vid sidan av lagen om försäkringsdistribution kommenteras och återges också andra författningar från regeringen, Finansinspektionen och Europeiska kommissionen samt riktlinjer från Europeiska försäkrings- och tjänstepensionsmyndigheten (Eiopa). Skälet till det är uppenbart; en heltäckande bild av distributionsregelverket kan endast ges genom att även dessa bestämmelser berörs. I sammanhanget bör nämnas att lagen och förordningen om försäkringsdistribution samt distributionsföreskrifterna från Finansinspektionen tillsammans utgör genomförandet av EU-direktivet om försäkringsdistribution i svensk rätt.

Författarna till denna lagkommentar har varit delaktiga i såväl förhandlingsarbetet på EU-nivå som det efterföljande lagstiftningsarbete som bedrivits i Finansdepartementet. De har även samverkat med Finansinspektionen i samband med framtagandet av myndighetsföreskrifterna om försäkringsdistribution. De analyser, bedömningar och tolkningsförslag som presenteras i kommentaren baseras på dessa samlade erfarenheter.

Lagkommentaren är avsedd för den praktiska tillämpningen hos försäkringsföretag, tjänstepensionsföretag, försäkringsförmedlare, advokater och andra som arbetar med inriktning på försäkring och pension.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Lagen om försäkringsdistribution : en kommentar
  2. +
  3. En ny lag om försäkringsdistribution. Ds 2017:17

De som köpt den här boken har ofta också köpt En ny lag om försäkringsdistribution. Ds 2017:17 av Finansdepartementet (häftad).

Köp båda 2 för 977 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Lagen om försäkringsförmedling : en kommentar

    Tord Gransbo, Susanne Sundberg, Patric Thomsson

    Denna lagkommentar är en heltäckande genomgång av det regelverk om försäkringsförmedling som gäller sedan den 1 juli 2005. Enligt lagen skall försäkringsförmedling bara få utövas efter tillstånd och registreing. En försäkringsförmedlare ska uppfyl...