Mervärdesskatt  : en kommentar. Del 1 och Del 2 (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2019-06-11
Upplaga
1
Förlag
Norstedts Juridik AB
Originaltitel
Mervärdesskatt : Inklusive supplement 50
Dimensioner
245 x 165 x 90 mm
Vikt
2749 g
SAB
Qafbab
ISBN
9789139021865
Mervärdesskatt  : en kommentar. Del 1 och Del 2 (häftad)

Mervärdesskatt : en kommentar. Del 1 och Del 2

Häftad Svenska, 2019-06-11

Slutsåld

MERVÄRDESSKATT - EN KOMMENTAR kommer nu för första gången ut i bokformat. Den har tidigare publicerats i pärmar med lösblad och i Zeteo.

Den första upplagan av Mervärdesskatt - En kommentar avsåg förhållandena per 1 januari 1997. Vid denna tidpunkt hade Sverige varit medlem i EU i endast två år. Mycket har skett på mervärdesskatteområdet sedan dess och numera utvecklas i princip allt på detta rättsområde inom EU.

Mervärdesskatt - En kommentar är en aktuell lagkommentar med de senaste rättsfallen på området. Denna upplaga avser förhållandena per 1 januari 2019 och innehåller bland annat de nya reglerna om vouchers samt förenklingsregler för mindre företag vid omsättning av elektroniska tjänster,
telekommunikationstjänster eller radio-och TV-tjänster till kunder i andra EU-länder.

MARTIN JACOBSSON är sedan 1999 verksam som skattekonsult inom mervärdesskatt, sedan 2015 vid revisionsbyrån Grant Thornton. Dessförinnan har han arbetat med mervärdesskattefrågor vid dåvarande skattemyndigheten i Stockholms län.
Martin Jacobsson arbetar som rådgivare i mervärdesskattefrågor för många olika typer av företag i skilda branscher både på nationell och internationell nivå.

EMIL FRENNBERG är jurist och har arbetat med svenska och internationella mervärdesskattefrågor sedan år 2000. Han har en omfattande erfarenhet som rådgivare i mervärdesskattefrågor med särskild inriktning på fastighetsbranschen.
Emil Frennberg är verksam skattekonsult på PwC. Dessförinnan har han arbetat vid revisions- och rådgivningsbyrån Deloitte samt skattemyndigheten i Stockholms län.

ULRIKA HANSSON arbetar sedan 2012 som Senior Legal adviser på Svenska Bankföreningen. Tidigare var hon verksam som Senior Counsel i skattegruppen vid Advokatfirman Bird & Bird i Stockholm, dessförinnan som ämnesråd på Finansdepartementets skatteavdelning och är specialiserad på mervärdesskattefrågor. Hon har även omfattande erfarenhet av internationellt skattearbete inom EU. Under det svenska ordförandeskapet för EU hösten 2009 ledde hon rådsarbetsgruppen för skattefrågor med inriktning på mervärdesskatt. Därutöver har hon arbetat på Generaldirektoratet för skatt och tull vid Europeiska kommissionen i Bryssel samt såväl regionalt som på riksnivå inom skatteförvaltningen i Sverige och Norge.
Ulrika Hansson skriver regelbundet i skattetidskrifterna Svensk Skattetidning och SkatteNytt.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna