Tjänstepension : lagar och regler (häftad)
På topplistor
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
175
Utgivningsdatum
2020-04-29
Upplaga
1
Förlag
Norstedts Juridik AB
Originaltitel
Tjänstepension : Lagar och regler
SAB
Oe-c,Okca
ISBN
9789139022039
Tjänstepension : lagar och regler (häftad)

Tjänstepension : lagar och regler

Häftad Svenska, 2020-04-29
461
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Tjänstepension är en viktig del i pensionssystemet i Sverige och omfattar nästan alla som har en anställning. Villkoren för tjänstepension regleras oftast genom kollektivavtal mellan arbetsmarknadens parter.

Boken beskriver de regelverk som gäller för tjänstepensioner, men inte olika tjänstepensionsförmåner. Förutom civilrättsliga och skatterättsliga regler behandlas även vissa näringsrättsliga frågor samt hur olika tjänstepensionslösningar redovisas hos arbetsgivaren.

I Sverige är det vanligaste sättet att trygga tjänstepension i försäkringsföretag. Boken omfattar de lagar och regler som gäller för försäkringsföretag men beskriver också pensionsstiftelser, skuldföring i balansräkning och även den nya företagsformen tjänstepensionsföretag. Nya EU-regelverk som berör tjänstepensioner beskrivs också i boken.

Boken vänder sig i första hand till olika specialister som jobbar med tjänstepensionsfrågor hos arbetsgivare, försäkringsbolag, revisionsbyråer, advokatbyråer eller myndigheter.

Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tjänstepension : lagar och regler
  2. +
  3. Tjänstepension : tryggandelagen och skattereglerna. SOU 2015:68 : Slutbetänkande från Tjänstepensionsbeskattningsutredningen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tjänstepension : tryggandelagen och skatteregle... av Finansdepartementet (häftad).

Köp båda 2 för 857 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Tjänstepension : lagar och regler