Preskription och preklusion av fordringar : innebörden av regleringen i preskriptionslagen och lagen om kallelse på okända borgenärer (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
181
Utgivningsdatum
2020-02-05
Upplaga
1
Förlag
Norstedts Juridik AB
Originaltitel
Preskription och preklusion av fordringar : Innebörden av regleringen i preskriptionslagen och lagen om kallelse på okända borgenärer
Dimensioner
210 x 148 x 11 mm
Vikt
230 g
SAB
Oeaa-c
ISBN
9789139022268
Preskription och preklusion av fordringar : innebörden av regleringen i preskriptionslagen och lagen om kallelse på okända borgenärer (häftad)

Preskription och preklusion av fordringar : innebörden av regleringen i preskriptionslagen och lagen om kallelse på okända borgenärer

Häftad, Svenska, 2020-02-05
399
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Bestämmelser om preskription och preklusion av fordringar finns i två lagar från år 1981, preskriptionslagen och lagen om kallelse på okända borgenärer. Vad som gäller om preskription av fordringar är av betydelse för alla som har en fordran eller en skuld, medan preklusion efter kallelse på okända borgenärer främst är av intresse för bolag och andra juridiska personer som ska likvideras men även i vissa familjerättsliga situationer.

Boken innehåller en systematisk framställning av regleringen om preskription av fordringar med redogörelse för alla de frågor som kan uppkomma; en stor mängd rättsfall redovisas. Det redogörs också närmare för vad lagen om kallelse på okända borgenärer innebär. Lagen reglerar främst förfarandet vid kallelse och verkan av att en okänd borgenär inte anmäler sig.

Boken vänder sig närmast till domstolar, advokater och andra som har att bedöma rättsliga frågor på de angivna områdena. Den bör också kunna användas i utbildningen vid universiteten.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Preskription och preklusion av fordringar : innebörden av regleringen i preskriptionslagen och lagen om kallelse på okända borgenärer
  2. +
  3. Övningsbok för Svensk juridik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Övningsbok för Svensk juridik av Mats Persson, Magdalena Giertz, Åsa Hellstadius, Mattias Nilsson, Jane Reichel (häftad).

Köp båda 2 för 770 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Torkel Gregow