Om god och ond tro (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
173
Utgivningsdatum
2021-01-18
Upplaga
1
Förlag
Norstedts Juridik AB
Originaltitel
Om god och ond tro :
Dimensioner
210 x 148 x 9 mm
Vikt
228 g
SAB
Oeaa-c
ISBN
9789139022725
Om god och ond tro (häftad)

Om god och ond tro

Häftad Svenska, 2021-01-18
537
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Frågan om en person är i god eller ond tro är central i många rättsliga sammanhang. I denna bok diskuteras ingående under vilka förutsättningar en uppdragstagares insikter om sådana omständigheter som har rättslig relevans kan tillskrivas huvudmannen. Här behandlas i vilken utsträckning kunskapen hos förhandlare eller andra mellanmän som saknar fullmakt kan tillräknas.

Vidare analyseras i vilken omfattning insikter hos anställda och andra medhjälpare i ett aktiebolag kan tillskrivas bolaget. Förutsättningarna för att tillräkna bolaget kunskap hos arbetstagare ? ?knowledge governance? ? diskuteras internationellt. I denna framställning speglas denna diskussion. Vidare tas t.ex. frågan upp om vilka plikter ett bolag har att organisera sin verksamhet på ett sådant sätt att reglerna i förordningen om marknadsmissbruk följs.

Boken är en grundligt omarbetad och uppdaterad version av Mellanmannens kunskap och huvudmannens bundenhet som gavs ut 1998.

Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Om god och ond tro
  2. +
  3. Juridik - civilrätt, straffrätt, processrätt upplaga 6

De som köpt den här boken har ofta också köpt Juridik - civilrätt, straffrätt, processrätt up... av Konrad Lundberg, Johan Schüldt, Theddo Rother-Schirren, Anders Lagerstedt, Catharina Calleman (häftad).

Köp båda 2 för 1108 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Rolf Dotevall