Förvaltningsprocessrätt (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2023-10-25
Upplaga
5
Förlag
Norstedts Juridik
Dimensioner
209 x 148 x 11 mm
Vikt
254 g
SAB
Ocb-c
ISBN
9789139022930

Förvaltningsprocessrätt

Häftad,  Svenska, 2023-10-25
323
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Förvaltningsprocessrätt behandlar de allmänna förvaltningsdomstolarna och deras handläggning av mål. Beskrivningen av förvaltningsprocessen följer i stort sett den faktiska gången av förvaltningsmåls handläggning, alltifrån målens anhängiggörande till verkställigheten av domar och beslut.

Framställningen utgår främst från lagen om allmänna förvaltningsdomstolar och förvaltningsprocesslagen. I den mån specialförfattningar innehåller regler för förvaltningsprocessen, anges hur reglerna avviker från, kompletterar eller fyller ut de allmänna reglerna i förvaltningsprocesslagen. Rättspraxis på området redovisas i viktigare hänseenden och då huvudsakligen för att belysa den faktiska tillämpningen av lagregler eller klargöra prejudikatens utfyllande funktion i förhållande till lagtexten. I denna femte upplaga har främst uppdaterats ny lagstiftning, rättspraxis och litteratur. Det har bland annat medfört att ett tjugotal nya rättsfall inarbetats eller anmärkts i texten.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Förvaltningsprocessrätt
  2. +
  3. Rättegång I-V. Supplement

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rättegång I-V. Supplement av Mikael Pauli, Henrik Bellander, Per Olof Ekelöf (häftad).

Köp båda 2 för 546 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Rune Lavin