Idrottens bestraffnings- och tävlingsregler : med kommentarer (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
226
Utgivningsdatum
2021-10-01
Upplaga
7
Förlag
Norstedts Juridik
Dimensioner
208 x 148 x 15 mm
Vikt
374 g
SAB
Oe
ISBN
9789139023272

Idrottens bestraffnings- och tävlingsregler : med kommentarer

Häftad,  Svenska, 2021-10-01
443
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Detta standardverk inom idrottsjuridiken ger en heltäckande bild av idrottens bestraffningsregler och beskriver grunderna för tillämpning av specialidrottsförbundens olika tävlingsregler. I boken förklaras och kommenteras de bestraffningssystem som skapats i syfte att upprätthålla respekten för idrottens regler. Mindre förseelser kan åtgärdas under pågående tävling, t.ex. straffspark i fotboll, medan grövre regelbrott hanteras enligt de för alla idrotter gemensamma bestraffningsreglerna i Riksidrottsförbundets (RF) stadgar samt antidoping- respektive matchfixingreglementet. Båda författarna har, som ledamöter i RF:s stadgekommitté, aktivt deltagit i framtagningen av dessa regelverk.

Boken vänder sig till jurister och ledamöter i idrottens olika disciplinorgan och tävlingskommittéer samt alla andra som vill ha kunskap om reglerna och om hanteringen av dessa. Den kan med fördel användas som ett stöd i informations- och utbildningsverksamhet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Idrottens bestraffnings- och tävlingsregler : med kommentarer
  2. +
  3. Säkerhetsskyddsanalys i teori och praktik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Säkerhetsskyddsanalys i teori och praktik av Ylva Söderlund, Peter Von Zeipel (häftad).

Köp båda 2 för 965 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Idrottens föreningsrätt

    Christer Pallin, Krister Malmsten

    Den första samlade framställningen om föreningsrätten inom idrotten. Här behandlas bl.a. hur man bildar en förening, utformning av föreningsstadgar, medlemmarnas rättigheter och skyldigheter, vilka frågor som måste tas upp på årsmötet och hur årsm...