EU och arbetsrätten (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
438
Utgivningsdatum
2021-10-20
Upplaga
6
Förlag
Norstedts Juridik
Dimensioner
240 x 157 x 27 mm
Vikt
734 g
SAB
Ohab-ae,Ohab-c,Oe-ae
ISBN
9789139023548
EU och arbetsrätten (häftad)

EU och arbetsrätten

Häftad Svenska, 2021-10-20
613
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Den sjätte upplagan av EU och arbetsrätten har genomgått väsentliga omarbetningar och kompletteringar. De senaste åren har en betydelsefull utveckling av EU-arbetsrätten ägt rum; EU:s rättighetsstadga har lyfts fram och flera nya direktiv och direktivförslag framlagts. Dessa förändringar och deras betydelse för svenskt vidkommande redovisas och diskuteras.

I boken görs en grundlig genomgång av EU-arbetsrätten i förhållande till den svenska arbetsrätten. Här ges en bakgrund till EU-arbetsrättens utveckling, syften och inriktning, beslutsprocesser och viktiga principiella skillnader jämfört med det svenska arbetsrättsliga systemet. EU-arbetsrättens samspel med bl.a. den fria rörligheten, EU:s arbetsmarknadspolitik och arbetsmarknadens parter på den europeiska nivån blir också belyst.

EU-reglerna inom områdena grundläggande rättigheter, forum och lagval, arbetstagarnas och arbetsgivarnas fria rörlighet, icke-diskriminering och likabehandling, insyn och inflytande för de anställda, omstrukturering av verksamheter, anställningsavtalet samt arbetsmiljö och arbetstid behandlas ingående och jämförs med motsvarande svenska regler.

EU-domstolens praxis och den svenska Arbetsdomstolens tillämpning av EU-rätten ges stort utrymme. I denna nya upplaga har många aktuella rättsfall tillförts framställningen.

Boken riktar sig till såväl studerande vid universitet och högskolor som till arbetsmarknadens parter och andra som vill skaffa sig kunskaper om EU-arbetsrätten och dess påverkan på den svenska arbetsrätten.

Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. EU och arbetsrätten
  2. +
  3. Medbestämmandelagen : en kommentar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Medbestämmandelagen : en kommentar av Örjan Edström (häftad).

Köp båda 2 för 1252 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Birgitta Nyström