Kommunallagen : en kommentar (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
425
Utgivningsdatum
2021-02-03
Upplaga
3
Förlag
Norstedts Juridik AB
Originaltitel
Kommunallagen : En kommentar
Dimensioner
210 x 148 x 24 mm
Vikt
544 g
SAB
Odb-c
ISBN
9789139023609
Kommunallagen : en kommentar (häftad)

Kommunallagen : en kommentar

Häftad Svenska, 2021-02-03
563
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
2018 års kommunallag har stora likheter med 1991 års kommunallag. Den nya kommunallagen har dock delvis getts en ny struktur, ett enhetligt språk och även en enhetligare begreppsbildning.

Förändringarna i förhållande till föregående lag består huvudsakligen i att fullmäktige getts en möjlighet att bestämma att styrelsen ska kunna fatta beslut om särskilt angivna förhållanden som rör andra nämnders verksamhet samt att kommuner och regioner kan besluta att ge kommunal- och regionråd möjlighet att vara t.ex. föräldralediga. Vidare tydliggörs rollfördelningen mellan de anställda och de förtroendevalda. Reglerna för anmälan av delegationsbeslut förenklas genom att nämnderna själva får besluta vilka beslut som ska anmälas. Den kommunala anslagstavlan ska fortsättningsvis vara webbaserad. Det har även införts ett krav på att revisorernas budget ska beredas av fullmäktiges presidium. Slutligen har det införts ett uttryckligt lagstöd för att kommunala beslut som inte kan rättas som huvudregel inte får verkställas innan de vunnit lagakraft.

Den tredje upplagan har reviderats och uppdaterats med bl.a. nytillkommen lagstiftning och praxis samt den senaste revideringen av kommunallagen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kommunallagen : en kommentar
  2. +
  3. Sekretess inom rättsväsendet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sekretess inom rättsväsendet av Anna-Lena Dahlqvist, Liselotte Westerlind (häftad).

Köp båda 2 för 1388 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna