Skatteprocessen (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Skattebiblioteket
Antal sidor
258
Utgivningsdatum
2021-08-24
Upplaga
4
Förlag
Norstedts Juridik
Dimensioner
208 x 148 x 15 mm
Vikt
337 g
SAB
Qafba
ISBN
9789139024002
Skatteprocessen (häftad)

Skatteprocessen

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2021-08-24
529
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
I handboken Skatteprocessen behandlas förfarandet i skatteärenden och skattemål. Centrala frågeställningar som tas upp är uppgifts- och dokumentationsskyldighet, utredning, beslut om och betalning av skatt, tvångsåtgärder, ersättning för kostnader, omprövning och överklagande. Vidare redogörs för frågor om förvaltningsdomstolarnas organisation, forum och domförhet, kommunikation, talan och avgränsning av saken samt sekretess på skatteområdet. Lagstiftning, rättspraxis, doktrin och Skatteverkets normgivning m.m. har uppdaterats fram till juni 2021.

Skattetillägg och andra särskilda avgifter ges en mindre framträdande plats i denna bok, eftersom författarna utförligt behandlar sanktionerna på skatteområdet i handboken Skattetillägg och skattebrott. Författarna har också publicerat lagkommentaren Skatteförfarandelagen m.m. En kommentar.

Handboken vänder sig till praktiskt verksamma jurister och andra som kommer i kontakt med skatteprocessen. Boken är också skriven för undervisningsändamål vid högskolor och universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Skatteprocessen
 2. +
 3. Beskattning av fastigheter och bostadsrätter : inkomstskatt, mervärdesskatt, fastighetsskatter och punktskatter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Beskattning av fastigheter och bostadsrätter : ... av Daniel Andersson, Hanna Grylin, Eleonor Kristoffersson (häftad).

Köp båda 2 för 862 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Skatteprocessen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra!
  Maria , 28 december 2021

  Boken ger en bra översikt över skatteprocesser och därtill hörande frågor. Lätt att förstå. Lite kortfattad kanske, men mycket bra.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Skattetillägg och skattebrott

  Karin Almgren, Börje Leidhammar

  Sanktionssystemet inom skatterätten syftar till att skattebetalare ska medverka i skatteförfarandet så att en korrekt beskattning kan ske. I denna tredje upplaga av Skattetillägg och skattebrott ges en koncentrerad framst&auml...