Delgivningslagstiftningen : en kommentar (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
259
Utgivningsdatum
2022-04-25
Upplaga
3
Förlag
Norstedts Juridik
Dimensioner
240 x 158 x 14 mm
Vikt
415 g
SAB
Oeka-c
ISBN
9789139024354
Delgivningslagstiftningen : en kommentar (häftad)

Delgivningslagstiftningen : en kommentar

Häftad,  Svenska, 2022-04-25
511
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Delgivningslagstiftningen moderniserades i samband med att den nuvarande delgivningslagen infördes. Lagstiftningen föranledde ett stort antal följdförfattningar och för att effektivisera delgivningsförfarandet infördes lagstiftning om auktorisation av delgivningsföretag. Särskilda regler om delgivning finns bl.a. i jordabalken och rättegångsbalken och det finns även internationella konventioner som reglerar delgivningsförfarandet.

Delgivningslagstiftningen - En kommentar kommenterar delgivningslagen och lagen om auktorisation av delgivningsföretag. Eftersom delgivning inom fastighetsrättens område är mycket vanlig och viktig kommenteras här även bestämmelserna om delgivning på arrenderättens, hyresrättens och bostadsrättens områden.

Boken redogör för ny rättspraxis och för relevant rättspraxis som bildats under den tidigare gällande delgivningslagen. I denna tredje upplaga har författarna uppdaterat innehållet med nya viktiga rättsfall samt vidareutvecklat vissa avsnitt med analyser över vad som krävs för att delgivningen ska äga rum i enlighet med kraven i gällande lagstiftning.

Delgivningslagstiftningen - En kommentar vänder sig till anställda vid domstolar, nämnder, advokatbyråer, delgivningsföretag och inkassoföretag m.fl. samt till hyresvärdar och andra fastighetsförvaltare. Boken kan även användas som uppslagsbok och kursbok vid utbildningar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Delgivningslagstiftningen : en kommentar
  2. +
  3. Svensk Lag 2024

De som köpt den här boken har ofta också köpt Svensk Lag 2024 av Per Henrik Lindblom, Kenneth Nordback (inbunden).

Köp båda 2 för 1736 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna