Notarietvistemål (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
366
Utgivningsdatum
2022-05-23
Upplaga
3
Förlag
Norstedts Juridik
Dimensioner
198 x 125 x 18 mm
Vikt
311 g
SAB
Oek
ISBN
9789139026075

Notarietvistemål

Häftad,  Svenska, 2022-05-23
430
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Notarier och beredningsjurister vid tingsrätter arbetar med tvistemål i stor utsträckning. I många fall handlägger de målen självständigt från stämningsansökan till dom. I andra fall gör de inhopp i ordinarie domares mål. Ofta stöter notarien eller beredningsjuristen på praktiska problem i hanteringen av målen.

Notarietvistemål är en praktisk handbok med ambitionen att ge svar på de frågor som kan dyka upp vid handläggningen av T-mål och FT-mål. Exempel på sådant som behandlas i boken är vad man gör när en part är i konkurs, om ett FT-mål kan ändras till att bli ett T-mål och vice versa, vilka frågor man bör ställa vid en muntlig förberedelse samt när man ska meddela inhibition. I denna tredje upplaga har tillkommit avsnitt om det europeiska småmålsförfarandet samt om rättelse och komplettering. I övrigt har ett stort antal ändringar och tillägg gjorts.

Notarietvistemål vänder sig i första hand till notarier och beredningsjurister vid tingsrätter. Även mer erfarna jurister kommer att ha utbyte av boken.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Notarietvistemål
  2. +
  3. Notariebrottmål

De som köpt den här boken har ofta också köpt Notariebrottmål av Lars Holmgård (häftad).

Köp båda 2 för 814 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lars Holmgård