Metodövningar i statsrätt (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
159
Utgivningsdatum
2022-04-06
Upplaga
1
Förlag
Norstedts Juridik
Dimensioner
210 x 148 x 8 mm
Vikt
193 g
SAB
Ocb
ISBN
9789139026242
Metodövningar i statsrätt (häftad)

Metodövningar i statsrätt

Häftad Svenska, 2022-04-06
222
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Metodövningar i statsrätt är en metod- och övningsbok för studenter som läser statsrätt och konstitutionell rätt inom ramen för juristprogrammet. Boken består av övningsfrågor med kortfattade svarsförslag, tablåer som schematiskt systematiserar olika statsrättsliga företeelser, samt metodologiska scheman som hjälper studenten att steg för steg angripa statsrättsliga och konstitutionella frågeställningar och problem. Områden som behandlas är statsrättslig teori, våra högsta styrande organ, domstolars och förvaltningsmyndigheters roll och självständighet, grundläggande fri- och rättigheter inklusive tryck- och yttrandefrihet och medborgarskap, m.m.

Avsikten med Metodövningar i statsrätt är att både teoretiskt och praktiskt åskådliggöra för juridikstuderande hur de statsrättsliga och konstitutionella metoderna tillämpas. Avsikten är också att träna studenterna i självständigt kritiskt tänkande.

Boken är primärt framtagen för kursen i statsrätt vid Juridiska institutionen, Stockholms universitet. Den kan dock med fördel användas också av studenter på andra studieorter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Metodövningar i statsrätt
  2. +
  3. Statsrättens grunder

De som köpt den här boken har ofta också köpt Statsrättens grunder av Wiweka Warnling Conradson, Hedvig Bernitz, Lena Sandström, Karin Åhman (häftad).

Köp båda 2 för 731 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »