Samhället och de unga lagöverträdarna (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
346
Utgivningsdatum
2022-10-10
Upplaga
8
Förlag
Norstedts Juridik
Dimensioner
240 x 158 x 19 mm
Vikt
554 g
SAB
Oepa
ISBN
9789139026747
Samhället och de unga lagöverträdarna (häftad)

Samhället och de unga lagöverträdarna

Häftad,  Svenska, 2022-10-10
548
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Samhället och de unga lagöverträdarna Kan levereras innan julafton
I boken beskrivs inledningsvis de allmänt brottsförebyggande insatser som särskilt avser unga människor. Härefter följer en beskrivning av samhällets åtgärder när ungdomar begår brott från det att misstanke om brott uppkommit till dess att domstolens dom har verkställts.

Sedan föregående upplaga har ändringar gjorts i den lagstiftning som gäller ungdomar som misstänks för att ha begått brott. Nya tvångsåtgärder har möjliggjorts och reglerna om strafflindring för unga myndiga brottslingar har förändrats. Även andra ändringar och tillägg i boken har gjorts, bland annat till följd av nya JO-beslut, liksom laghänvisningar.

Boken vänder sig till förtroendevalda och tjänstemän som i sin dagliga verksamhet i nämnder och förvaltningar ställs inför frågor som gäller brott av unga men också till statliga myndigheter som ska ta befattning med unga lagöverträdare. Boken är även avsedd att vara ett hjälpmedel för dem som i sin utbildning behöver sätta sig in i de regler som gäller då en ung människa har ? eller misstänks ha ? begått ett brott. Den kan även vara av intresse för enskilda som vill få en inblick i hur samhället reagerar mot ungdomskriminaliteten.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Samhället och de unga lagöverträdarna
  2. +
  3. Att balansera mellan kontroll och kontakt - Lokala polisers arbete med ungdomar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att balansera mellan kontroll och kontakt - Lok... av Tove Pettersson (häftad).

Köp båda 2 för 921 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lars Clevesköld

  • Sekretess : handbok för socialtjänsten

    Lars Clevesköld, Anders Thunved

    I Sekretess beskrivs huvuddragen av de bestämmelser som är av betydelse för sekretesshanteringen vid en socialförvaltning. Under olika avsnitt behandlas bl.a. begreppet ”allmän handling”, offentlighetsprincipen...