Juridiken och den bredare publiken : Tvärvetenskaplig undervisning och fors (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2022-09-12
Upplaga
1
Förlag
Norstedts Juridik
ISBN
9789139027119
Juridiken och den bredare publiken : Tvärvetenskaplig undervisning och fors (häftad)

Juridiken och den bredare publiken : Tvärvetenskaplig undervisning och fors

Häftad Svenska, 2022-09-12
449
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken boken går att köpa.
I den här boken behandlas de speciella utmaningar som uppkommer i mötet mellan juridiken och andra perspektiv och som bl.a. aktualiseras i juridisk undervisning utanför juristprogrammen, i tvärvetenskapliga samarbeten och även annars när rättsliga analyser eller ställningstaganden ska kommuniceras med andra än jurister.

En grupp erfarna och engagerade forskare och lärare vid högskola och universitet delar här med sig av personligt hållna reflektioner kring juridisk kommunikation ? dels i undervisning, dels i tvärvetenskaplig forskning där juridik ingår. Samtliga författare har det gemensamt att de verkar eller har verkat i tvärvetenskapliga akademiska miljöer, vilket skapar särskilda möjligheter att inom undervisning och forskning ta fasta på närheten till andra ämnen. Ofta används ämnesbeteckningen handelsrätt för sådana miljöer.

De tänkta läsarna är alla som är intresserade av att kommunicera om rätten med andra än jurister och av handelsrätt som akademiskt ämne. I synnerhet riktar sig boken till lärare vid högskolor och universitet.
Visa hela texten

Fler böcker av Niklas Selberg