Borgen : en lärobok (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
146
Utgivningsdatum
2024-01-10
Upplaga
1
Förlag
Norstedts Juridik
Dimensioner
210 x 148 x 8 mm
Vikt
200 g
SAB
Oe
ISBN
9789139027249

Borgen : en lärobok

Häftad,  Svenska, 2024-01-10
309
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Fastän borgen är en vanlig säkerhetsform är den mycket sparsamt reglerad i lag. De flesta av reglerna har vuxit fram i ett samspel mellan rättsvetenskap och en omfattande rättspraxis. Boken ger en tämligen ingående, om än inte heltäckande beskrivning av denna säkerhetsform. Framställningen är upplagd så att den i huvudsak följer förloppet från det att borgen ingås till dess att den tas i anspråk och avvecklas genom regress och slutlig fördelning av ansvar. Reglerna om borgensmannens förpliktelser, vilka skyldigheter borgenären har mot borgensmannen samt möjligheten att vända sig med regresskrav mot gäldenären eller mot andra som gått i borgen behandlas utförligt. Även borgensmannens ställning vid konkurs, företagsrekonstruktion och utsökning beskrivs. Avslutningsvis behandlas frågor om lagval och forumval liksom vissa processuella frågor.

Boken är främst skriven för att användas i undervisning på juristutbildningar där djupare kunskaper om borgen och närliggande säkerhetsformer såsom bankgarantier och tredjemanspant eftersträvas, men den vänder sig också till praktiskt verksamma jurister som behöver få en översikt över ämnet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Borgen : en lärobok
  2. +
  3. Brottsoffer : rättsliga perspektiv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Brottsoffer : rättsliga perspektiv av Görel Granström, Ruth Mannelqvist, Therese Enarsson, Fanny Holm, Lena Landström (häftad).

Köp båda 2 för 648 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Torbjörn Ingvarsson