Patientens rätt och vårdens ansvar (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
219
Utgivningsdatum
2023-12-13
Upplaga
1
Förlag
Norstedts Juridik
Dimensioner
210 x 148 x 12 mm
Vikt
285 g
SAB
Vp:oe
ISBN
9789139027713

Patientens rätt och vårdens ansvar

Häftad,  Svenska, 2023-12-13
478
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Hälso- och sjukvård berör alla människor i olika skeden av livet. Boken Patientens rätt och vårdens ansvar beskriver det övergripande systemet för hälso- och sjukvårdens reglering. I boken behandlas både patienternas rättigheter och vårdens skyldigheter för att uppfylla dessa rättigheter. Även sekretess och tystnadsplikt samt patientjournaler och intyg behandlas. Ett kapitel redogör för hur patienter kan klaga på vården samt vilka möjligheter det finns att få ersättning för skador som uppstått i vården.

Boken riktar sig till hälso- och sjukvårdspersonalen, såväl i deras dagliga arbete som under utbildningen. Den riktar sig också till huvudmännen för hälso- och sjukvården samt ledamöter och stödfunktioner i patientnämndsverksamheten. Även advokater och andra jurister som ska företräda personal eller patienter torde ha användning för boken. Sist men inte minst kan patienter, deras anhöriga och patientföreningar ha utbyte av boken.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Patientens rätt och vårdens ansvar
  2. +
  3. Polishandboken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Polishandboken av Andreas Elmebo, Fredrik Kärrholm, Fernando Cisternas (häftad).

Köp båda 2 för 1180 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna