Skatt och skattebrott (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
224
Utgivningsdatum
2023-06-05
Upplaga
4
Förlag
Norstedts Juridik
Dimensioner
240 x 158 x 13 mm
Vikt
363 g
SAB
Oepa
ISBN
9789139028024

Skatt och skattebrott

Häftad,  Svenska, 2023-06-05
424
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Det svenska skattesystemet baseras på att information lämnas till Skatteverket. Vilken information som ska lämnas har betydelse både utifrån ett materiellt perspektiv när skatter och avgifter ska fastställas och i ett straffrättsligt perspektiv. Även avsaknad av upplysningar kan medföra ansvar.

I boken behandlas därför de olika regelsystemen med kraven på skattskyldiga att redovisa korrekt och i tid och vilka konsekvenserna kan bli för den som inte följer bestämmelserna. Det gäller följaktligen anknytningen mellan bl.a. inkomstskattelagen och skatteförfarandelagen å ena sidan och skattebrottslagen å andra sidan. Men boken är också redigerad som en författningskommentar av konventionellt slag.

För att ge författningsbestämmelserna en relevant inramning behandlas i boken också skatternas och avgifternas storlek, funktion och betydelse för samhällsekonomin liksom det s.k. skattefelet, dvs. skillnaden mellan den teoretiskt riktiga skatten och vad som faktiskt betalas in till stat och kommun.

Boken vänder sig till åklagare, poliser, skattebrottsutredare, domare, advokater, revisorer, redovisningskonsulter, ekonomijournalister och andra med behov av närmare kunskaper om reglerna om skattebrott, skattetillägg m.m.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Skatt och skattebrott
  2. +
  3. Svensk Lag 2024

De som köpt den här boken har ofta också köpt Svensk Lag 2024 av Per Henrik Lindblom, Kenneth Nordback (inbunden).

Köp båda 2 för 1649 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Brotten i näringsverksamhet

    Rolf Holmquist

    Vem är straffrättsligt ansvarig för brott som har begåtts i ett aktiebolags verksamhet? När kan personer åläggas näringsförbud eller rådgivningsförbud? Vad är företagsbot? Nä...